Diari La Veu del País Valencià
L’FSMCV ‘aposta per una Facultat de la Música i no una Universitat de les Arts’
Sixto Ferrero / València

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha manifestat la seua aposta per la inclusió dels estudis musicals superiors en facultats de música del sistema universitari, així els ho ha fet saber en una reunió sol·licitada per representants de l’Assemblea d’Alumnes del Conservatori Superior de Música de València que mantenen una vaga indefinida amb tancaments al centre sota una sèrie de reivindicacions que han denominat #PrimaveraMusical.

Segons expliquen des de la federació, els estudiants els van plantejar la seua preocupació i oposició al sistema d’accés a les càtedres dels conservatoris superiors “per les poques garanties de transparència i equitat en un procés injust” i per “l’excessiu i incomprensible nombre de places convocades”, situació amb la qual es mostren “en total desacord”.

Per la seua banda, Pedro Rodríguez i Remigi Morant, president i vicepresident de l’FSMCV, han manifestat als alumnes que creuen que és necessària la publicació d’un mapa d’ensenyaments musicals per part de l’administració com a element imprescindible per a planificar de manera coherent i eficaç una estratègia de millora contínua en tots els nivells d’educació”, assumpte que sol·licita la Federació des de fa anys i per al qual s’ha oferit a col·laborar. A més, consideren que “l’element més important en l’educació és l’alumnat i tots els esforços han d’anar encaminats a la millora del sistema educatiu musical que ha de plantejar-se d’acord al segle XXI”.

No obstant això, des de La Veu hem volgut saber si l’FSMCV dins del seu posicionament i aposta per l‘àmbit universitari consideraven més adient l’adscripció dels ensenyaments superiors de música a la Universitat de València, com així ho han demanat els alumnes, o per la creació d’una Universitat de les Arts, nascuda de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana’ (ISEAV). En aquest sentit, des de l’FSMCV afirmen que “apostem per la creació d’una Facultat de la Música i no contemplem la Universitat de les Arts”.

Respecte a l’ordre d’accés a càtedres de música que els alumnes tant han reclamat la seua paralització, des de la federació indiquen que “ens preocupa l’ordre d’accés a càtedres”, per aquest motiu van mantindre la reunió, “ja que ells haurien de ser els elements més importants en aquesta problemàtica educativa”.

L’FSMCV traslladarà les reivindicacions de l’Assemblea d’Alumnes del Conservatori Superior de Música de València a la resta d’organitzacions de l’Estat a través de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM).

Comparteix

Icona de pantalla completa