Diari La Veu del País Valencià
El Cap i casal perd 80.000 llocs de treball amb la crisi
RedactaVeu / València

CCOO ha realitzat una anàlisi comparativa de l’ocupació en la ciutat de València, abans i després de la crisi, que mostra l’abast de la destrucció de llocs de treball. Per al sindicat, que “39.800 persones de mitjana estiguen sense ocupació més de dos anys, suposa una cronificació del problema que el pacte local contempla abordar entre els seus objectius”.

En aquest sentit, aprofitant el marc del V Pacte per a l’Ocupació de la Ciutat de València, el qual fou subscrit el passat 28 de maig de 2015 per l’Ajuntament, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), CCOO PV, UGT PV i USO, des del sindicat s’ha realitzat un estudi sobre la situació laboral dels valencians i valencianes abans de la crisi i en el moment actual.

D’aquest lnforme de CCOO podem extraure que les xifres demostren que les reformes laborals estan tenint efectes perversos en el mercat de treball de la ciutat de València. Perquè, encara que és evident que la crisi econòmica i les polítiques d’austeritat aplicades han provocat la destrucció d’ocupació, no ho és menys que aquesta pèrdua s’ha concentrat en les ocupacions assalariades on s’aplica la reforma, manifesta la susdita anàlisi.

Així doncs, segons l’Informe, a la ciutat de València des del 2007 s’han perdut 80.000 llocs de treball, amb una caiguda del 21% de l’ocupació. Aquesta destrucció s’ha produït sobretot en el treball assalariat, que ha perdut 67.900 ocupacions, mentre que entre l’ocupació autònoma, la crisi s’ha emportat per davant 12.200.

Això ha suposat un increment de la població parada d’un 126,4%, amb 46.500 persones més en situació de desocupació que fa huit anys. Un fet que s’està convertint en estructural, en la mesura que unes 39.800 persones estan sense treballar més de dos anys i són considerades ja parades de llarga durada.

Per a finalitzar, no podem oblidar que la reforma laboral és l’instrument que també ha facilitat materialitzar les polítiques de retallades en els serveis públics. I això ha provocat una caiguda de l’ocupació en aquest sector, i que a la ciutat de València ha suposat la pèrdua de 3.500 ocupacions menys en l’Administració autonòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa