Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent presenta l’Any Gomis. Màxim exponent valencià del romanticisme musical. Vídeo.

Sixto Ferrero / Ontinyent.

Tal com va avançar La Veu dilluns passat al respecte de la declaració per part de l’Ajuntament d’Ontinyent de l’Any Gomis 2016, s’han presentat els actes i activitats que es celebraran el proper any. Així, l’acte de presentació oficial de l’Any Gomis 2016 ha comptat amb la presència de representants de l’àmbit social i ciutadà d’Ontinyent. La il·lustradora Paula Sanz Caballero ha explicat les claus en què s’ha inspirat per a crear la imatge corporativa que acompanyarà l’any, tot i ressaltant el procés de creació i l’essència de l’esperit del músic romàntic captada en la imatge.

Per la seua banda Miquel Àngel Múrcia, director Artístic de l’Any Gomis, ha avançat la importància de la música que s’escoltarà al llarg de l’any en diverses activitats i ha posat en valor la figura del compositor. Podeu escoltar un breu però excel·lent resum biogràfic i estètic que fa el compositor ontinyentí de Josep Melcior Gomis i Colomer.

Ignasi Gironés, per la seua part, ha donat algunes idees per a l’exposició que s’obrirà al mes d’abril i on es recrearà d’una manera didàctica i pedagògica la figura de Gomis a través de les ciutats on es va desenvolupar la seua trajectòria: Ontinyent, València, Madrid, Londres i París.

L’alcalde Jorge Rodríguez ha estat l’encarregat de declarar l’obertura oficial de l’any cultural que celebra la ciutat i que va estar recolzat per unanimitat al ple municipal del mes de desembre. Rodríguez ha convidat a les entitats i als veïns a que se sumen a una iniciativa oberta i de tots, perquè, apuntava, “tenim l’obligació de ser transmissors de la nostra història i de la nostra cultura a les noves generacions. El 225 aniversari del naixement a Ontinyent del músic Josep Melcior Gomis és una oportunitat única per recuperar la seua memòria, i difondre-la, involucrant a totes i tots en una iniciativa que ens ha de fer sentir orgullosos del nostre músic més universal”, concloïa.

Comparteix

Icona de pantalla completa