Diari La Veu del País Valencià
Franges horàries per a espectacles, activitats recreatives i establiments públics per al 2016

RedactaVeu / València.

La Generalitat ja ha fet pública la regulació horària dels espectacles públics, així com les activitats recreatives i establiments mitjançant la publicació del Decret 21/2015 de 22 de desembre, el qual, com indica en un dels seus darrers articles, anul·larà la validesa de l’anterior, vigent durant 2015, a partir del dia 1 de gener del 2016.

D’aquesta manera, segons el decret, aquest “té per objecte establir l’horari general d’obertura i de tancament dels espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, inclosos en l’àmbit d’aplicació de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, de la Generalitat, d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics”.

El decret susdit estableix una classificació exhaustiva dels diferents establiments, així com també dóna pautes per tal de regular altres activitats com els Bous al carrer o l’organització de festes populars, encara que delega en els ajuntaments certes decisions que hauran d’acompanyar-se de degudes justificacions i sol·licitació de permisos així com autoritzacions. També, posa horaris a les terrasses del sector de la restauració.

Així, l’Article 2.1. Horari general, diu que, “sense perjudici de les disposicions legals existents en matèria de contaminació ambiental i acústica, els espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, podran exercir la seua activitat únicament dins dels horaris establits d’obertura i tancament per a cada un d’ells en els apartats següents, d’acord amb els epígrafs del catàleg de l’annex a la Llei 14/2010, de 3 de desembre”. Tot seguit el decret estableix la classificació dels establiments afectats així com la regulació horària que els afecta per a tot aquest any 2016 i que podeu consultar en el document adjunt.

El Decret contempla algunes excepcions com “l’horari dels establiments que s’ubiquen en domini públic maritimoterrestre, inclòs el situat en zona portuària, les activitats dels quals siguen les hostaleres i de restauració (epígraf 2.8 del catàleg), tindran un horari fixat entre les 10.00 del matí i les 03.00 de la matinada. Se n’exceptuen aquells que compten amb llicència de saló de banquets l’horari dels quals serà l’establit amb caràcter general. La resta d’establiments situats en aquest lloc s’ajustarà a l’horari general previst en l’apartat anterior en funció de la llicència corresponent”.

També inclou certa flexibilitat horària, tot regulant i estipulant els dies, així trobem que “els espectacles, establiments públics i activitats recreatives, inclosos en l’àmbit d’aplicació d’aquest decret, podran prolongar l’horari de tancament durant el dia de Cap d’Any / Any Nou en 90 minuts, sobre l’establit en l’apartat 1 d’aquest article”, o també el punt següent del Decret on indica que “els espectacles, establiments públics i activitats recreatives, inclosos en l’àmbit d’aplicació d’aquest decret, podran prolongar l’horari de tancament en 60 minuts, sobre l’establit en l’apartat 1 d’aquest article, en les dates següents: Dia 5 de gener, Nit de Reis. Dia 8 d’octubre, vespra del Dia de la Comunitat Valenciana, 9 d’Octubre. Dia 24 de desembre, Nit de Nadal. Dia 31 d’octubre, vespra del dia 1 de novembre”.

Sessions destinades a menors d’edat

D’altra banda, l’Article 4 regula les activitats per a menors, esdeveniments nomenats popularment com a “sessions light”, quan diu “els locals que hagen obtingut autorització per a la celebració de sessions especials dirigides a menors d’edat, podran iniciar l’activitat o espectacle a partir de les 17.00 hores. En tot cas, hauran de finalitzar abans de les 22.00 hores del mateix dia. Aquests establiments romandran tancats almenys durant una hora, des de la finalització de la sessió i el començament de les sessions ordinàries, si en tenen”.

Horaris d’estiu i terrasses

El Decret permet ampliar l’horari general durant l’època estival, però seran els ajuntaments els qui ho hauran de gestionar. L’Article 10 estableix que “durant el període comprés entre el 17 de juny i el 25 de setembre de 2016, els ajuntaments de la Comunitat Valenciana podran prolongar l’horari general de finalització establit en l’article 2.1 d’aquest decret els divendres, dissabtes i vespres de festius per als grups següents: Grup B: mitja hora, fins a les 04.00 hores. Grup J: una hora, fins a les 02.30 hores. Grup L: mitja hora, fins a les 04.00 hores.

Per la seua banda, l’Article 16 estableix l’horari de les terrasses en via pública autoritzades als establiments d’acord amb allò que s’indica en l’article 21 de la Llei 14/2010, de la Generalitat,tindran un horari màxim delimitat per l’horari oficial d’obertura i tancament del local de què depenguen en funció del que estableix l’article 2 d’aquest decret. La competència per a la determinació dels horaris d’aquestes terrasses correspondrà als respectius ajuntaments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa