Diari La Veu del País Valencià
El teatre Calderón d’Alcoi enceta 2016 amb teatre, dansa i sobretot molta música
RedactaVeu / Alcoi

La Regidoria de Cultura d’Alcoi presentava aquesta setmana la programació per als pròxims mesos al Calderón, amb propostes molt ambicioses sobre les taules com Lo que vio el mayordomo (amb Pep Munné i Marta Belenguer, entre altres), La Gata (versió de Juli Disla per a CulturArts Teatre i Dansa, amb l’alcoià Juli Cantó amb un paper principal), la gira d’acomiadament de Vol-Ras amb Da Capo, el retorn de L’Alqueria Blanca en format teatral, el nou muntatge de Sol Picó Només són dones, acompanyada pel tàndem de luxe Míriam Iscla i Maika Makovski), el concert en acústic del grup valencià Aspencat, la ja tradicional cita del BarnaSants amb, en aquesta ocasió, Maria del Mar Bonet i la trencadora proposta Guerra, amb Albert Pla, Fermin Muguruza i Raül Fernández ‘Refree’.

En total 18 activitats dels més diversos gèneres per omplir de cultura un espai emblemàtic per a la ciutat d’Alcoi. D’aquestes 18 activitats, 8 d’elles depenen directament de la gestió municipal i la resta de diverses entitats de la ciutat amb les quals es manté una estreta col·laboració com són l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi, les bandes de música, l’Agrupació Lírica El Trabajo o els joves que representaran el musical solidari ‘Amor-Discos’.

El regidor de Cultura d’Alcoi Raül Llopis ha destacat l’equilibri entre la diversitat d’estils presents i ha valorat molt positivament la presentació de propostes d’avantguarda que fusionen diverses disciplines i només es poden gaudir a grans capitals, com és el cas del muntatge Només són dones (amb la coreògrafa alcoiana Sol Picó, la interpretació de Míriam Iscla i la música de Maika Makovski) o de Guerra, una súper-producció del Festival Grec de Barcelona amb Albert Pla, Fermin Muguruza i Refree, envoltats per un gran muntatge audiovisual, replet d’efectes multimèdia i projeccions.

Per la seua banda, Miquel Santamaria (director del Centre Cultural) ha aprofundit en la programació ha presentat una nova promoció que ja s’ha posat en marxa. Així, a la ja existent del Club de l’Espectador (descomptes per a més de 1.600 abonats de moment) s’uneixen nous descomptes que en aquesta ocasió s’aplicaran als espectacles musicals. Concretament, es veuran beneficiats d’aquests descomptes els espectadors que vulguen gaudir de l’obra Només són dones i els concerts d’Aspencat, Maria del Mar Bonet, l’espectacle Guerra i Juan Perro (avançament del mes de maig). Fins a un mes abans de la celebració de l’esdeveniment, el preu es veurà reduït fins en un 30%, per tal de motivar la compra anticipada d’entrades. L’últim mes abans de l’espectacle, seguiran vigents els descomptes per als membres del Club de l’Espectador. Amb tot, Miquel Santamaria ha avançat que “si la mesura té acceptació, no dubtaran en aplicar-la a més esdeveniments en pròximes ocasions”.

Aquesta nova programació s’encetarà de forma oficial el pròxim 3 de gener amb el Concert d’Any Nou que puntualment ofereixen els Amics de la Música d’Alcoi, en aquesta ocasió amb la Lemberg Philarmonic Orchestra (Ucraïna). El teatre arribarà de nou al Calderón el 9 de gener amb Tomás Gayo Producciones i Lo que vio el mayordomo, un text de Joe Orto amb protagonistes de l’alçada de Pep Munné, Marta Belenguer, Raúl Mérida o Sara Sálamo.

Comparteix

Icona de pantalla completa