El Festivern fa història

Rècord d’assistència. Cada dia 10.000 persones han participat d’un ampli ventall d’activitats i de desenes de grups de primer ordre
1 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna 

El Festivern va nàixer ara fa onze anys com una nit de concerts pensada per tal d’acomiadar l’any escoltant música en valencià. Poc més d’una dècada després aquest festival, que ha obert les seues portes els dies previs a Cap d’Any, ha batut rècords d’assistència oferint un cartell de primer ordre amb més de 25 potents formacions musicals que desfilaren entre el 29 i el 31 de desembre aconseguint arrossegar fins a la comarca de la Safor 10.000 ànimes cada dia. Una fita històrica que consolida el festival d’hivern de les comarques centrals com a referent per gaudir del Cap d’Any.
 
La Gossa Sorda va donar la benvinguda al 2016 sota l’envelat del Festivern amb el que ha estat un dels elèctrics més potents i emotius de la seua carrera. Al mateix escenari Juantxo Skalari va repassar els seus 20 anys de trajectòria així com el darrer àlbum publicat ‘Rude station’. La del darrer dijous de l’any fou una nit on es barrejaran pesos pesants i joves figures. Boikot, At-versaris, Atupa, Aspencat, Els Catarres feren tremolar Tavernes de la Valldigna amb l’estreta col·laboració de la gent de Bacora, Itaca Band i PlanB. A més durant el tradicional vermut musical d’enguany brindàrem amb Mox i el Punxadiscos Galàctic.
 
  

Pel que fa al 30 de desembre, una altra banda mítica va aterrar a la Safor: Riot Propaganda, la unió de Los Chikos del Maíz i el grup Habeas Corpus. Oques Grasses, Skakeitan cremaren la nit de dimecres en companyia de Mai Mai, Smoking Souls, els borriolencs Egalité, Karraskal, Assekes i King Kong Boy en una jornada que cada any encén la flama del Festivern. Tot això sumat al concurs internacional de paelles, als campionats de futbet, de raspall i bàsquet, així com a les activitats culturals i la zona d’acampada gratuïta que tradicionalment s’obri per aquestes dates.
 

 
El 29 de desembre, la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna també va acollir un exitós esdeveniment, el concert homenatge a Ovidi Montllor que va oferir La Fera Ferotge (Inadaptats), Cesk Freixas i Pau Alabajos. I per a tancar la primera nit del Festivern va celebrar-se la festa de benvinguda on actuaren les valencianes Pupil·les Dilatives, Suquet de Rap, Maloa Brothers i Embolicats. Entre les novetats d’enguany ha destacat la publicació dels horaris d’actuació dels grups, una demanda del públic que enguany s’ha materialitzat durant les jornades prèvies, i també que el 31 de desembre els concerts no van aturar-se durant tota la nit.
 

 

 
next