Tres minuts de silenci contra la xacra de la violència masclista

L'any 2015 finalitza amb la dramàtica xifra de 56 dones assassinades per les seues parelles o exparelles, 10 d'elles al País Valencià
2 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El Govern del País Valencià ha convocat per a aquest dissabte al migdia tres minuts de silenci ‘en senyal de condemna’ per la mort d'una parella i el seu bebè de 8 mesos en la localitat de Torrevella, un succés que pot ser una cas de violència de gènere.

Aquest acte de repulsa convocat pel Consell tindrà lloc a les 12.00 hores a la Plaça de Manises de València, davant el Palau de la Generalitat.

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) va assenyalar aquest divendres que “no consten antecedents de violència” entre la parella –un home de 34 i la seua dona de 31 anys-que va ser trobada sense vida aquest dijous, al costat del seu bebè -una xiqueta de 8 mesos-, en un habitatge de Torrevella. Segons els primers indicis, l'home presumptament va matar  la seua dona i  la menor i es va llevar la vida després.

Així mateix, l'Ajuntament de Torrevella va convocar divendres a la vesprada una concentració, amb un minut de silenci, per condemnar el succés.

El jutjat d'instrucció número 1 de Torrevella, en funcions de guàrdia, ha obert causa per la mort de la parella, de nacionalitat polonesa, i de la bebè, els seus cossos van ser localitzats sobre les 18.00 hores d'aquest dijous en un domicili del centre d'aquesta població. De moment, les mateixes fonts no concreten quan va poder haver-se comès el crim, però podria haver succeït fa dies. Sense confirmar aquest últim cas, l'any 2015 acaba amb 56 dones assassinades per les seues parelles o exparelles, deu d'elles al País Valencià.


 
next