Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Les morts de Torrevella són una agressió a tots els valencians’

RedactaVeu / València / Alacant

Els partits polítics amb representació en les Corts han rebutjat aquest dissabte la violència de gènere que “colpeja a tots” i que “afecta a tota la societat” amb tres minuts de silenci a la porta del Palau de la Generalitat, com a acte repulsa pel presumpte cas de violència de gènere ocorregut a Torrevella en el qual, segons les primeres investigacions, un home va matar la seua dona i la seua filla i posteriorment es va suïcidar.

En la concentració han participat la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives i Igualtat, Mónica Oltra; la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri; la diputada socialista i vicepresidenta de la Mesa de les Corts, Carmen Martínez; el diputat de Podem José Francisco Almeria i representants de Ciutadans (C’s). També han participat les regidores de Medi ambient i d’Igualtat en l’Ajuntament de València, Pilar Soriano i Isabel Lozano.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la mateixa concentració celebrada a Morella (Els Ports). Així mateix, també s’han realitzat concentracions a Alacant, Torrevella i Elx.

Imatge de l’acte celebrat a Alacant.

Oltra: “Les morts de Torrevella són una agressió a tota la societat del PV”

Després dels tres minuts de silenci celebrats a les portes del Palau, Oltra ha assenyalat que les morts a Torrevella “no ocorren entre quatre parets” i que són “una agressió a tots els valencians i a tota la societat”. A més, ha manifestat que amb aquesta concentració, els partits volen escenificar que el rebuig a la violència de gènere i als agressors és “total”.

Al seu entendre, la lluita contra aquest tipus de violència ha de convertir-se en una “qüestió d’Estat” en la qual participen “tots els partits, els sindicats, les associacions de dones, les associacions d’empresaris i tota la societat”. “Cal demostrar a l’agressor que està sol”, ha sentenciat.

Per la seua banda, Bonig ha afirmat que la violència de gènere és un tema que “no ha d’enfrontar els partits perquè ací no hi ha ideologia” i ha d’haver-hi una “reacció contundent” davant la “violència que s’exerceix contra les dones i les persones més vulnerables que són els seus fills”.

Per la seua banda, Martínez ha manifestat que “tant de bo siga aquest l’últim dia en el qual se celebren aquests minuts de silenci” i ha assegurat que “tots els grups polítics faran el possible per implementar polítiques que lluiten contra la violència de gènere” i perquè “les dones puguen denunciar i se senten recolzades”.

En aquesta línia, Ferri ha assenyalat que “s’ha de posar tot l’esforç possible” per a “lluitar contra aquesta xacra” perquè “cada nou assassinat és un nou fracàs de la societat”. “Des de Compromís fem una crida al fet que aquest siga l’últim assassinat masclista”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa