Diari La Veu del País Valencià
Oltra i Montiel: ‘Cal ampliar els objectius polítics del Pacte del Botànic’
RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha assegurat aquest dissabte que “coincideix” amb el secretari general de Podem al PV, Antonio Montiel, respecte a la necessitat de “revisar” i “ampliar els objectius polítics del Pacte del Botànic”, ja que “la majoria de temes ja estan abordats i alguns ja complits”, per la qual cosa “s’han quedat curts”.

Oltra s’ha manifestat en aquests termes aquest dissabte en ser preguntada per unes declaracions realitzades per Montiel, qui ha considerat urgent la revisió d’aquest pacte signat per PSPV, Compromís i Podem i que determina els principals assumptes a abordar pel govern autonòmic.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell ha considerat una “bona notícia” que el Pacte del Botànic haja de revisar-se, perquè “entre altres coses, la majoria de temes ja estan abordats i alguns ja complits”. “Açò vol dir que aquest govern està abordant els temes de manera molt ràpida, més ràpida de les expectatives que en un principis teníem”, ha destacat.

“És una bona notícia que tant el senyor Montiel com jo, en aquest cas, coincidim en la necessitat d’ampliar uns objectius perquè els que teníem s’han quedat curts perquè ja hem anat abordant-los”, ha continuat Oltra, qui ha afegit, respecte a les dates en les quals podria revisar-se, que “siga a la primavera o a final d’hivern, és igual”.

“El què i no el qui”

Així mateix, ha incidit que la revisió del pacte contemplarà “els objectius polítics, el contingut” i no la composició del Consell. “Estem parlant del què i no del qui. El què ha anat tan ràpidament que hem d’actualitzar-lo i ampliar-lo, i açò és una bona notícia per començar l’any”, ha insistit.

Preguntada per si el president de la Generalitat, Ximo Puig, també està d’acord amb açò, Oltra ha manifestat que sí. “El que nosaltres diem públicament és perquè abans el president ho sap”,

Nomenament del marit de la consellera

Respecte al nomenament d’Alberto Hernández Campa, marit de la Consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, com a gerent de l’empresa mixta Egevasa i la seua posterior renúncia al càrrec, Oltra ha manifestat que aquesta qüestió “no” afectarà el Consell i ha considerat que aquesta qüestió “s’ha solucionat bé, com solucionen els governs responsables les coses”.

“Davant l’antic govern del PP, on no es rectificava mai, ara hi ha un govern que quan les coses no es fan com s’han de fer, rectifica”, ha destacat la vicepresidenta, qui ha afegit que “els polítics a voltes ens equivoquem; llavors el correcte és rectificar, que és el que ha fet aquest govern”.

Comparteix

Icona de pantalla completa