Diari La Veu del País Valencià
Ribó replica a l’oposició per les ‘reines magues’: ‘El temps de la censura ja ha passat’

EP / RedactaVeu / València.

L’equip de govern de l’Ajuntament de València, que encapçala l’alcalde, Joan Ribó, ha respost a les crítiques llançades des de l’oposició per haver rebut a les tres ‘reines magues’ participants en la cavalcada organitzada per la Societat Coral El Micalet recordant que “el temps de la censura, afortunadament, ja ha passat”.

Fonts de l’alcaldia han recalcat que aquesta cavalcada –una desfilada laica encapçalada per les magues Llibertat, Igualtat i Fraternitat– no estava organitzada per l’Ajuntament, sinó per una entitat cívica, en concret la Societat Coral El Micalet. En aquest punt, han subratllat que el que organitza el consistori és la tradicional Cavalcada de Reis al matí, 5 de gener.

“Si l’oposició volia que s’impedira l’acte d’ahir –prossegueixen–, s’hauria d’haver dirigit a la societat civil que organitza els actes i explicar-los per què ara volen prohibir a la gent que organitze festes per a xiquets”.

Afegeix que “cada dia s’organitzen a València desenes d’actes i els regidors de qualsevol grup municipal són lliures d’acudir o no, però no perquè no els agrade un acte s’ha de vetar”.

En la mateixa línia, ha defensat que “l’alcalde ha de ser l’alcalde de tots i, igual, que va rebre els joves cristians de Taizé la setmana passada en un acte formal dins de l’hemicicle, també rep una activitat multitudinària com la cavalcada d’ahir”.

També s’ha referit a la qüestió el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, amb el següent missatge en Twitter: “Una associació cultural ha portat a Llibertat, Igualtat i Fraternitat a l’Ajuntament de València i l’alcalde les ha rebudes. #apocalipsi”.

Crítiques de Bonig: ‘Patochada’

Isabel Bonig, qualificava de “patochada” la cavalcada de les tres ‘reines magues’ i retreia el que considera “una utilització de les tradicions per empobrir-les i atacar a una part important de la societat”.

Per la seua banda, la Plataforma Valencianista PLV ha demanat la dimissió de Ribó per “l’acte esperpèntic de les tres reines magues i la politització d’aquest acte infantil”, mentre que el partit Som Valencians ha sol·licitat per escrit el cost de la ‘Festa de la Infantesa’ i ha titllat l’acció del govern municipal de “frívola, infantil, teatral i irresponsable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa