Diari La Veu del País Valencià
La programació del Musical en 2016 consolida qualitat i varietat cultural
RedactaVeu / València

La programació del primer trimestre de 2016 al Teatre El Musical consolidarà la seua aposta per una oferta d’arts escèniques de gran qualitat i molt variada, que portarà al Cabanyal-Canyamelar grans noms de la música, el teatre i la dansa contemporània.

I també apostes d’avantguarda, companyies valencianes i produccions de prestigi, obres premiades internacionalment i el festival Cabanyal Íntim. Una programació en què la qualitat artística dels espectacles és el denominador comú i que manté els preus populars: entre 6 i 12 euros per entrada.

El guitarrista Tomatito compartirà escenari amb els ballarins de Mal Pelo i grans èxits de la cartellera teatral madrilenya i barcelonesa, com són El rey i Marits i Mullers. Alberto San Juan, Luis Bermejo i Willy Toledo protagonitzen El rey, producció de Teatro del barrio que parla de la monarquia amb Juan Carlos I com a personatge principal. De la mà del mestre de l’escena Àlex Rigola arriba el 16 i 17 de gener Marits i Mullers, una ambiciosa versió de la pel·lícula de Woody Allen que ha triomfat a Barcelona. També la crítica barcelonesa i internacional ha reconegut l’avantguardista A house in Asia, obra representada a l’última Biennal de Venècia, que va premiar la companyia Agrupación Señor Serrano amb el Lleó de Plata.

Marits i Mullers.

La companyia valenciana Bambalina Teatre obri la temporada aquest cap de setmana amb Quijote, la seua obra mestra. El gran personatge de la literatura universal en aquesta versió titella per a tots els públics ha viatjat per més de 40 països i ha rebut premis a Espanya, Romania, Polònia i Cuba. A la programació del Musical també tornen a tindre presència els espectacles de xicotet format, amb dos peces molt especials i per a un públic reduït. Oligor y Microscopía han creat La màquina de la soledad, un espectacle per a només 46 espectadors. També estaran seguts al mateix escenari els no més de 85 assistents que podran veure A mano, obra de El patio que té com a protagonista un xicotet personatge de fang.

Quijote.

El rey.

Les companyies valencianes seran protagonistes a l’edició que fa sis del festival Cabanyal Íntim, que se celebrarà al TEM del 12 al 14 de febrer. L’aventura teatral i reivindicativa nascuda al barri en 2011 serà enguany una celebració que farà un homenatge als moments més significatius de la seua trajectòria. Els seus espectacles recorreran la història del festival i tot l’edifici del Musical.

Una de les grans companyies de la dansa contemporània, Mal Pelo, porta a València el seu últim espectacle el 27 de febrer: El cinquè hivern és un poema coreogràfic interpretat per Jordi Ramis i María Muñoz, que continua amb la seua línia d’experimentació i col·laboracions artístiques del primer nivell. I al dia següent, 28 de febrer, la companyia valenciana Los que quedan porta a escena Tentativa and guests, un espectacle participatiu que acosta la dansa aquesta vegada a les persones majors. Un grup de no professionals actuaran com a punt i final d’un taller en què hauran experimentat amb el ball i els seus cossos.

QUIJOTE. Bambalina. Teatre de titelles

Dissabte 9 de gener i diumenge 10 de gener

MARITS I MULLERS. De Woody Allen. Teatre. Dissabte 16 de gener i diumenge 17 de gener.

TOMATITO. Concert. Flamenc. Dissabte 23 de gener

LA MÁQUINA DE LA SOLEDAD. Oligor y Microscopía. Teatre de xicotet format. Divendres 29, dissabte 30 i diumenge 31 de gener

EL REY. Teatro del barrio. Teatre. Dissabte 6 i diumenge 7 de febrer

CABANYAL ÍNTIM. Festival. Del divendres 12 al diumenge 14 de febrer

A HOUSE IN ASIA. Agrupación Señor Serrano. Teatre. Dissabte 20 de febrer i diumenge 21 de febrer

EL CINQUÈ HIVERN. Mal Pelo. Dansa. Dissabte 27 de febrer

TENTATIVA & GUESTS. Los que quedan. Dansa. Diumenge 28 de febrer

A MANO. El Patio. Teatre. Dissabte 5 i diumenge 6 de març.

Més informació en http://www.teatreelmusical.es/programacio.

Comparteix

Icona de pantalla completa