El PSOE adverteix dels entrebancs que hi ha perquè Compromís tinga grup parlamentari

Antonio Hernando recalca que "hi ha molts problemes reglamentaris" i qüestions de "interpretació i jurisprudencials"
5 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / EP / Madrid.

El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, ha assenyalat aquest dimarts que el seu partit està estudiant la possibilitat que Podemos compte amb veu en quatre grups parlamentaris, el seu més les tres candidatures de confluència lligades a la formació habitada a Catalunya, Galícia i al País Valencià (Compromís-Podem-És el Moment), perquè, segons ha admès, "hi ha molts problemes reglamentaris" i qüestions de "interpretació i jurisprudencials". "En tot cas, encara no hem pres cap decisió", ha remarcat.

Hernando ha fet aquestes declaracions als periodistes en els passadissos del Congrés, on ha acudit per a formalitzar els tràmits per a acreditar-se com a diputat i per a informar de la reunió que sobre el migdia ha mantingut amb la secretària de Programa i Anàlisi Política de Podemos, Carolina Bescansa, per a parlar sobre les possibilitats d'acord entorn de la Mesa del Congrés.

El dirigent socialista ha indicat que la trobada d'aquest dimarts suposa "una primera presa de contacte" amb els de Pablo d'Iglesias en la qual cadascuna de les parts ha exposat les seues posicions però no s'ha avançat en res més.

No obstant açò, preguntat sobre si els socialistes serien partidaris de facilitar que Podemos comptara amb quatre grups parlamentaris, Hernando ha reconegut que existeixen "molts problemes reglamentaris". Ara bé, ha deixat clar que aquesta és una qüestió que estan estudiant i que encara el partit no ha pres una decisió sobre aquest tema.

Hernando ha explicat que amb la reunió amb Podemos d'aquest dimarts el Grup Socialista ha conclòs amb la primera ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris amb l'objectiu de formar l'òrgan de govern de la Cambra, contactes que, ha dit, han sigut "satisfactoris" mentre que pot haver-hi "molts punts de trobada".next