Diari La Veu del País Valencià
Mata: ‘El PP vivia més còmode sense el valencià’
RedactaVeu / València

“L’única realitat és que Bonig i Ortiz ja no saben què inventar-se per a atacar un govern que els ha demostrat que en 180 dies ha fet més per les persones i per les polítiques socials que el PP en 7.300”. Així de categòric s’ha mostrat el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, qui ha qualificat “d’absolutament ridícules” les acusacions llançades hui pel PP en relació a les ajudes que el nou Consell ha convocat per a fomentar el valencià a través dels mitjans de comunicació.

“Mentida i manipulació” del PPCV

Mata ha recriminat a la portaveu adjunta del Grup Popular de “mentir i manipular descaradament als valencians” amb les seues acusacions “encara que la realitat és que el nou govern l’única cosa que ha fet ha sigut convocar una oferta pública d’ajudes a les quals han tingut accés tots els mitjans que complien els requisits”.

D’aquesta forma, Mata ha ressaltat que, a diferència del PP, el govern de Ximo Puig realitza convocatòries públiques “totalment transparents i obertes” en les quals les ajudes s’atorguen d’acord a “criteris objectius” i en les quals “totes les persones poden tenir accés a les resolucions”. També s’ha mostrat orgullós que al nou govern progressista “ningú puga acolorir-li la cara per regalar els diners públics sense saber perquè a ‘amiguetes’ o a empreses creades ‘ex profeso’ com ha succeït durant 20 anys amb el PP”.

De fet, des del PSPV, Manolo Mata ha posat en valor “l’enorme esforç” realitzat pel Consell per a garantir la cooficialitat d’ambdues llengües “tal com estableix el nostre Estatut d’Autonomia” i ha assegurat que “encara que el PP vivia més còmode sense el valencià i va tractar durant anys d’excloure’l tant de l’administració com dels mitjans de comunicació, el nou govern realitzarà tots els esforços necessaris per a fomentar l’ús de les nostres llengües oficials en igualtat de condicions”.

“Per molt que el PP intente manipular les dades, llançar falses acusacions i apallissar el valencià, han de saber que no acabaran amb una llengua que forma part de la nostra identitat com a poble”, ha assenyalat Mata.

Ortiz i Bonig “ja no saben què inventar-se”

“L’única cosa que els passa, tant a Eva Ortiz com a Isabel Bonig, és que ja no saben a què agafar-se o què inventar-se per a atacar un govern que ha demostrat que, amb no més de 180 dies, es poden fer més coses pels valencians de les que ells van voler fer-ne en 7.300”.

“Quasi mig any li ha fet falta al Consell de Ximo Puig per a engegar un projecte en què les persones, els valencians i les seues necessitats socials són l’eix i el centre de les seues polítiques”, ha remarcat el dirigent del PSPV.

“Puig ja ha ajudat 1.250.000 valencians que el PP havia deixat abandonats”

El portaveu ha incidit que “només” amb mesures “tan bàsiques i socials” com la universalització de la Sanitat; el pla de pobresa energètica; la supressió del copagament o el programa Xarxa Llibres, “Ximo Puig ja ha ajudat 1.249.000 valencians als quals el PP havia deixat abandonats”.

“El més sorprenent és que Eva Ortiz no isca a demanar explicacions al seu partit perquè ens aclarisca per què el PP en lloc de fomentar el valencià destinava milions i milions d’euros a llibres que s’emmagatzemaven amuntegats i sense cap utilitat en un magatzem”, ha sentenciat Mata.

“L’abandó dels llibres i de la cultura que va descobrir fa uns dies el Consell és la paradoxa del balafiament, de l’abandó de la cultura i de l’arraconament que el PP va fer del valencià”. “Lliçons de gestió i transparència del govern més corrupte i obscurantista i de qui maltracta així la cultura i la llengua dels valencians, cap”, ha rematat el síndic socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa