La Generalitat concedirà 1.190.000 euros per a accions d'ajuda humanitària

Dels 3,9M€ destinats en 2015 a cooperació, passa en 2016 a quasi 13,3M€
10 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Els Pressupostos de la Generalitat Valenciana acaben de ser recentment aprovats per les Corts, establint per a la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació el pròxim exercici econòmic una dotació econòmica de 26.247.260 euros, la qual cosa suposa el 0,15% del pressupost global de la Generalitat. 

El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha assenyalat que del total de la xifra destinada a Transparència “13 milions 282 mil euros aniran destinats a cooperació al desenvolupament més del 50% del pressupost global de la Conselleria”. 

Dels 3,9M€ de 2015, a 13,3M€ enguany

Buyolo ha celebrat que la cooperació valencià compte amb l'impuls del Consell i ha destacat que "passem de vora 3,9 milions d'euros destinats en 2015 a cooperació a quasi 13,3 milions, la qual cosa representa un increment del 237% respecte als anteriors pressupostos". 

Les xifres tornen a manifestar el compromís del Consell amb la visió humanitària i solidària, "posant en valor la cooperació valenciana", ha afegit Buyolo. 
 

En aquest sentit, el director general ha informat que el seu departament destinarà 1 milió 190 mil euros a projectes d'ajuda humanitària de set ONGDs que treballen sobre el terreny per a garantir les condicions mínimes de vida digna dels refugiats sirians o dels afectats per les inundacions del Sàhara entre altres. Farmanundi, Creu Roja, Unicef, Unrwa, Acnur, Fasp i CERF (Programa mundial d'aliments) seran els destinataris de les ajudes. 
 

Cas Blasco 

El director general de Cooperació també s'ha referit a la condemna emesa pel Tribunal Suprem a Rafael Blasco i altres cinc processats i que els obliga a tornar 1,6 milions d'euros a les arques públiques de la Generalitat, més interessos, com a responsables de malversació comptable. Buyolo ha reafirmat el compromís polític del Consell que els diners vagen destinats als fons de cooperació valenciana.

Per a això, segons ha expressat Buyolo, "la Conselleria treballa conjuntament amb Hisenda, per a trobar la manera idònia de reintegrar aquesta quantitat en els pressupostos de la Conselleria, així com visibilitzar aquests diners recuperats".


 

next