Diari La Veu del País Valencià
Compromís Jove alerta de l’agenda privatitzadora del PP en Educació a Torrent
RedactaVeu / Torrent

El novembre de 2011, el PP va anunciar que introduiria la figura dels Centres d’Iniciativa Social en el mapa educatiu: la cessió de sòl públic a la iniciativa privada per construir centres educatius que després serien concertats per l’administració. És a dir, “ampliar el model del regal dels terrenys, que va fer el PP a Torrent amb la Universitat Catòlica, a tot el país”, denuncien des de Compromís Jove per Torrent.

Ara ha eixit publicat en premsa que entre les set primeres poblacions que acolliran centres CIS està Torrent. En un primer moment, el Consell va anunciar que els primers centres d’aquesta nova figura estarien en marxa per al curs 2013-2014, cosa que suposa un “nou incompliment”, ja que entre la tramitació i la construcció “no podran estar-ho en menys de dos anys, i que mostra a les clares que hi ha una clara intencionalitat ideològica de privatització de l’educació”. Per a Compromís Jove, “no compleix cap dels objectius funcionals que va anunciar el PP, ja que no solucionen la paràlisi d’inversió de l’executiu, que està en fallida, i encara ens costarà més diners en haver d’assumir els concerts”.

En tindre coneixement de la notícia, Compromís Jove ha valorat el fet com a “molt preocupant”, ja que vindria a confirmar que Torrent “és el laboratori de proves del PP per a posar en marxa l’agenda privatitzadora de l’educació” que té l’actual consellera del sector i exalcaldessa del municipi, María José Català. “Es tracta que regalem patrimoni que és de tots i totes perquè els ‘amigatxos’ de sempre del PP -l’OPUS, l’Església Catòlica, etc.- facen negoci amb un tema clau i sensible com és l’educació”, explica Víctor González, portaveu de les joventuts ecovalencianistes.

En aquest sentit, Víctor González ha reflexionat que Torrent “necessita des de fa molts anys nous centres d’educació, producte de la desídia i l’oblit dels successius governs tant del PP com del PSPV, que han deixat passar més de trenta anys sense construir-ne de nous mentre la població continuava creixent, com per exemple la planificació de tot el Parc Central sense contemplar un nou col·legi a la zona”.

“Ara bé -continua el portaveu jove-, el que posa de relleu aquest anunci és que, si ve –i quan vinga- el tan necessari col·legi número 11, serà privat sense cap mena de dubte. I, com que la normativa dels centres CIS preveu la cessió privada de centres públics ja existents, potser estiga en joc el canvi de gestió de pública a privada d’algun dels col·legis ja existents”.

Víctor González ha destacat també que aquesta informació apareix després de l’anunci per part de Conselleria de la ‘destralada’, que suposa la supressió de 900 places de mestre, que, per població, a Torrent “ens en tocaran almenys una desena. Les escoles del municipi ja estan en un nivell massa baix de plantilla, cosa que posa en risc la qualitat de l’ensenyament”. “I posar en risc l’educació pública –conclou el portaveu de les joventuts ecovalencianistes- és posar en risc el pilar fonamental per a garantir la llibertat, la igualtat d’oportunitats i la solidaritat d’una societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa