L’alcalde d’Alacant desmenteix Castedo sobre el tracte de favor dels Reis als seus fills

Gabriel Echávarri, alcalde d’Alacant: ‘Emprendré accions legals sobre qualsevol persona que intente difamar l'honor dels meus fills’
8 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / Alacant.

Ahir a boqueta nit Gabriel Echávarri, l’alcalde d’Alacant, es va veure obligat a enviar una nota de premsa que seguit va penjar al seu mur de facebook per desmentir les acusacions de l’oposició, encapçalada per Sonia Castedo, sobre un suposat tracte de favor dels Reis Mags, en el seu pas per Alacant, als fills del primer edil.

La polèmica sembla haver estat engegada per Castedo, l’única que va gaudir d’una visita exclusiva de ses majestats, pagada amb diners públics. Tot seguit poden llegir el post íntegre de l’alcalde d’Alacant Gabriel Echávarri.


Vaig a penjar un post, que no haguera volgut penjar.

Aquesta vesprada l'exalcaldessa Sonia Castedo, ha posat en el seu Facebook un post contestant a la meua roda de premsa d'aquest matí. Era un post dur, contra la meua persona, però no m'importa, les crítiques van amb el càrrec, i les assumisc, igual que jo he sigut dur amb ella i el seu partit aquest matí. Però hi havia una part del seu post que feia referència als meus fills.

He de reconèixer que hores més tard ha restringit aquesta entrada solament per als seus amics, la qual cosa en certa mesura agraïsc però els mitjans de comunicació ja havien arreplegat les seues declaracions, especialment, les referents als meus fills, així que m'he vist obligat, a aquesta hora, a remetre nota de premsa relatant l'esdevingut la vesprada de Reis. Si la premsa no s'haguera fet ressò, no ho haguera enviat. Cadascun amb els seus amics pot comentar el que vulga.

Insistisc, és un post que mai m'haguera agradat posar, perquè, fins i tot en política, hi ha límits que no es poden traspassar, i un d'ells, potser el més sagrat, és ficar als fills i filles en la refrega política.

El text íntegre del comunicat que he enviat als mitjans és açò següent i contesta a una acusació, de presumpte tracte de favor o privilegi als meus fills la vesprada de Reis a l'Ajuntament, quan el relat del succeït va ser el següent:

Text íntegre:

Sobre les 6 de la vesprada del dia 5, vaig acudir juntament amb la meua dona, i fills (fill de 6 anys i filla de 2) a veure la cavalcada, passant a ocupar cadires buides en el recorregut acompanyat d'altres familiars i amics, en total 6 xiquets. Les cadires estaven situades a l'altura del Portal d'Elx en segona fila, i allí va presenciar tota la meua família la desfilada completa. Podent, aquest fet, confirmar-se per nombrosos testimonis que es van dirigir a la meua persona per parlar, la policia local o fins i tot per les càmeres de 12 TV, que de forma casual van enfocar els acompanyants dels meus fills. Assenyalar, que jo vaig romandre, tot el temps que vaig estar, dempeus darrere de les files de cadires, estant els meus fills, dona i acompanyants asseguts.

Quan va passar el primer Rei per davant de la meua ubicació, me’n vaig anar per la porta de l'Ajuntament per a rebre’ls, tal com mana la tradició, romanent els meus fills i dona en les seues cadires. Després de rebre els 3 Reis, i ja una vegada al saló blau, i abans d'eixir a la balconada a saludar, va arribar la meua família i amics a l'ajuntament, igual que 190 xiquets més i els seus familiars (fills de funcionaris, alacantins, foguerers, periodistes, i tot aquell que volguera, com sempre ha sigut), als quals els Reis els van lliurar els seus regals, que al matí els pares havíem deixat a l'ajuntament.


El Saló Blau començava a omplir-se, ja hi havia cua formada per arreplegar els regals amb el nombre assignat per l'Ajuntament, el meu fills tenien quasi el 40, en un ordre no establert per alcaldia.

En finalitzar les al·locucions des de la balconada, els Reis comencen a lliurar els regals previ crida per megafonia pel seu nom. Al meu fill li va lliurar el seu regal el Rei Baltasar, rebent-lo amb tota la seua il·lusió, com tots els xiquets i tenint fotos que ho demostren (curiosa i desgraciadament el mateix Rei que ahir va arremetre contra el meu fill acusant-lo de privilegiat tal com hui ha efectuat la Sra. Castedo). A la meua filla, li va lliurar el regal el Rei Gaspar, i va anar amb els meus braços.

Després del lliurament de regals i amb emoció dels meus fills eixim del saló al carrer, atès que jo havia d'esperar a acomiadar els Reis. Justament quan estaven acabant em van cridar que fóra a acomiadar-los, per la qual cosa vaig tornar al Saló Blau, amb la meua família. En aqueix moment i amb els Reis ja, a punt de baixar per l'escala, els vaig sol·licitar una foto amb la meua família i fills, fet al qual van accedir, com accedien a qualsevol foto. I no hi ha més. Els Reis van baixar al carrer i la meua família i jo ens vàrem anar a la nostra casa.

Aquest és l'exhaustiu relat de l'esdevingut, i és una pena que haja d'explicar la vesprada que va passar el meu fill, que per cert té la foto amb el Rei Baltasar a la seua habitació, perquè una senyora ha decidit traspassar totes les línies del traspassable i acusar els meus fills de privilegiats, faltant a la veritat.

Tots aquests fets van esdevenir davant de nombrosos testimonis, per la qual cosa no estic disposat a suportar infàmies ni insinuacions algunes sobre tractes de favor. Qualsevol alacantí pot portar els seus regals a l'ajuntament perquè els siga lliurat pels Reis i açò vaig fer jo. Igual que vaig guardar 2 hores i mitja de cua a la Casa de Santa Claus o vaig fer cua perquè es tiraren pel tobogan. Així que emprendré accions legals sobre qualsevol persona que intente difamar l'honor dels meus fills.

Açò és tot. Gràcies. Una salutació.

P.S. no solc esborrar comentaris, però no consentiré, insults enfront ningú, i els comentaris ofensius, aquesta vegada, seran esborrats. Ho sent.


 
next