Diari La Veu del País Valencià
La confederació de CCOO ‘desitja un nou Govern espanyol de forces de progrés’

RedactaVeu / Madrid

El Comitè Confederal de CCOO ha aprovat una resolució, després de valorar els resultats de les recents eleccions generals, en la qual s’adverteix que els resultats electorals exigeixen un intens i sostingut diàleg polític i social perquè la pròxima legislatura siga la d’una altra política econòmica, l’ocupació de qualitat, la lluita contra la desigualtat i la pobresa i un model més democràtic de relacions laborals que ha de garantir un Govern de progrés.

Així d’aquesta resolució valorada a nivell estatal per la confederació sindical destaquen una “censura electoral” al bipartidisme, encara que afirmen que “no es van complir els pronòstics més radicals que apuntaven cap a la seua derrota; malgrat beneficiar-se d’una llei electoral injusta”. CCOO interpreta aquests resultats com “una sanció electoral a la gestió de la crisi. La ciutadania ha aplicat un fort correctiu tant a les polítiques de retallades aplicades com a la forma de dur-les a terme on la corrupció ha sigut un dels elements distintius del PP en la legislatura”.

“Podem i Ciutadans passen a ser part decisiva del nou parlament i del diàleg polític que ha d’obrir-se per a la configuració del nou govern”. “Les anomenades coalicions ciutadanes de l’esquerra alternativa en les quals s’enquadra Podem a Catalunya, País Valencià i Galícia, aconsegueixen resultats molt significatius, mentre el nacionalisme conservador i/o independentista cotitza a la baixa a Catalunya, País Basc i Galícia”. En aquest sentit per a la confederació de CCOO, “UPyD i IU són les grans perjudicades per una llei electoral concebuda per afavorir a les formacions majoritàries, especialment en el cas d’IU-UP que malgrat aconseguir més de 900000 vots únicament aconsegueix dos diputats (tenia 11)”.

Per a CCOO, “cal un intens i sostingut diàleg polític i social –amb pactes de govern, de legislatura o acords concrets en el parlament- que ha de canviar la política econòmica, impulsar l’ocupació de qualitat, lluitar contra la desigualtat i la pobresa i avançar cap a un model més democràtic de relacions laborals”. Per tot això, CCOO entén que les prioritats de l’acció del Govern estatal en la legislatura que ara s’inicia han de passar per: “incentivar el creixement de l’activitat econòmica i l’ocupació de qualitat i amb drets, on la millora dels salaris i especialment el SMI (que ha d’arribar als 800 €). Una Carta de Drets Laborals que restituïsca els drets devaluats i/o eliminats, i en conseqüència, la derogació de la reforma laboral. Un Pla integral per a la igualtat i contra la violència de gènere. Restituir i ampliar les xarxes de protecció social i el caràcter universal i de qualitat dels serveis públics. Aprovació urgent d’una renda mínima. Una reforma fiscal justa i eficient. La creació d’una ponència Constitucional que elabore un nou projecte on es constitucionalitzen drets laborals, socials, de regeneració democràtica (com una nova llei electoral que garantisca la proporcionalitat) i un nou marc d’articulació de l’Estat, plural en la seua configuració, en clau federal, que permeta canalitzar la crisi territorial oberta”.

En definitiva, CCOO considera que “la legislatura ha de ser la de la consolidació de canvi de cicle, que permeta no solament deixar enrere la recessió, sinó superar els efectes per a les persones de la gestió neoliberal d’aquesta. Per això, per a CCOO seria desitjable la conformació d’un Govern entre les forces de progrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa