Diari La Veu del País Valencià
Joan Baldoví: ‘Tenim dret a tindre grup parlamentari propi’

Toni Martínez / Madrid.

“Cares d’alegria que això és històric”. Amb aquesta frase, com el capità d’un equip de futbol davant una final, espentava el cap de llista de la coalició Compromís-Podemos-És el moment, Joan Baldoví, a la resta dels seus companys a l’entrada del Congrés on han anat aquest divendres a recollir l’acta de diputat.

Dels nous diputats triats a les passades eleccions generals del 20 de desembre, huit s’han presentat davant l’edifici de la Carrera de San Jerónimo, l’únic que faltava era Rubén Martínez, de viatge a Perú.

Les preguntes sobre el grup parlamentari han centrat la compareixença dels representats valencians. “Alguns estan intentant vendre un marc equivocat”, s’ha queixat Baldoví abans de recordar que “tenim dret a tindre grup parlamentari propi” i que “si ens hagueren volgut presentar com Podemos ho hauríem fet”.

En aquest sentit el diputat suecà ha volgut marcar distàncies amb el partit de Pablo Iglesias: “Tenim altre nom i inclús altre número d’identificació fiscal”. A més, ha recordat que la nit electoral, Soraya Sáenz de Santamaria, vicepresidenta del Govern espanyol, va parlar de 42 diputats de Podemos, és a dir, sense contar els de les seues coalicions, situació que també es repeteix a la web oficial del Ministeri d’Interior.

Per això Baldoví ha declarat que “el reglament ha de ser un reflex del que han votat els ciutadans el 20-D”. I ha aprofitat per recordar que la norma és tan oberta que inclús “el grup socialista ha prestat diputats a Coalició Canaria perquè fera grup propi”. “No ens agradarà recolzar un president del Congrés que no fóra just amb el resultats”, ha conclòs.

D’altra banda els diputats d’En Marea també han anat al Congrés a recollir la seua acta de diputats i es varen fer la ‘foto del grup parlamentari’. En un ambient d’estrena, on els operaris de la Cambra Baixa donaven els últims canvis abans de la primera sessió del proper dimecres, els diputats gallecs remarcaven el seu caràcter diferenciador de Podemos i l’aposta per un grup parlamentari propi.

En aquest sentit, Iñigo Errejon, secretari polític de Podemos va declarar que la creació dels quatre grups parlamentaris (Podemos, En comú, Ara és el moment i En Marea) és un “element fonamental a l’hora d’iniciar qualsevol acord o conversa”, en relació al possible pacte de Govern d’esquerres que investiria Pedro Sánchez com a president.

Comparteix

Icona de pantalla completa