Vila-real commemora aquest dissabte el 310é aniversari de la Crema de la ciutat

Marxa cívica que des de fa 22 anys organitzen des d'Acció Cultural i l'associació Socarrats
8 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / Vila-real.

Vila-real commemorarà aquest dissabte el 310é aniversari de la Crema de la ciutat, una marxa cívica que des de fa 22 anys organitzen des d'Acció Cultural i l'associació Socarrats i que des del 2011 compta amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real. L'edil responsable de l'àrea, Pasqual Batalla, ha presentat els actes, que se celebraran a partir de les 19.00 hores i que comptaran amb la presència dels Miquelets del Regne de València. 

"El pròxim 12 de gener es compleixen 310 anys des que les tropes borbòniques saquejaren i incendiaren la ciutat, uns fets decisius que marquen un punt d'inflexió en la nostra història", explica Batalla, "una història que hem de recordar, perquè els pobles no solament han de saber cap on van, sinó d'on vénen". "Des de fa 22 anys, Socarrats i Acció Cultural realitzen un important esforç per commemorar aquesta data, encara que des de 2011 compten amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament, que participa activament en la recuperació de la dignitat com a poble que tant es mereix aquesta ciutat", manifesta Batalla. 
 

Per la seua banda, el delegat d'Acció Cultural a Vila-real, Toni Royo, ha posat l'accent en el suport que aquest acte rep per part del consistori des del canvi de govern en 2011, que "també s'ha vist en la Generalitat i que ens fa tenir esperances de seguir avançant en la lluita per les nostres arrels". 

El president de Socarrats, Fermín Font, ha argumentat que "es tracta d'un acte tradicional i una de les iniciatives insígnia que permeten honrar la memòria dels vila-realencs morts en tan tràgic acte" i ha explicat el funcionament de l'esdeveniment. La comitiva partirà a les 19.00 hores de la seu de Socarrats, situada en el carrer de Sarthou Carreres, 38 i transcorrerà per l'avinguda del Cedra fins el carrer de Pere III, on "es podrà gaudir de les salves dels Miquelets del Regne de València, una parada molt vistosa i a la qual paga la pena assistir". Una vegada allí, es posarà rumb a la plaça Major, on, a més de noves descàrregues es realitzarà una breu representació de l'obra Dies d'incertesa, que promet ser "un dels moments més emotius". Tot seguit, el grup es dirigirà a la Torre Motxa, pels carrers Major Sant Domènech i de Lluís Vives. Allí es conclourà l'acte institucional, amb els parlaments i l'ofrena d'un ram de flors.
 

 
 

 
next