Compromís per Alboraia inicia la campanya #soterremeldeute per garantir el futur del poble

La campanya busca la condonació d’un deute de 26 milions d’euros, quantitat equivalent al pressupost de dos anys del municipi
10 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /Alboraia
 
Per a Compromís per Alboraia el deute sempre ha sigut inviable de pagar per a l’Ajuntament d’Alboraia ja que les previsions financeres estaven fonamentades en perspectives urbanístiques que s’han demostrat irreals. En opinió de la coalició, una operació d’estes magnituds només pot ser realitzada per la Generalitat, que és qui té en exclusiva les competències i la capacitat econòmica.
 
La campanya #soterremeldeute s’estructurarà en tres fases; transparència, participació i solució. En la primera fase, que es realitzarà al mes de gener, la coalició buscarà informar a la ciutadania de les característiques del deute i de les seues implicacions.
 
En eixa línia presenta la web www.soterremeldeute.com i l’etiqueta #soterremeldeute, que farà servir per a la campanya en les xarxes socials. A més, la ciutadania d’Alboraia rebrà un exemplar de la seua publicació, El Cresol, amb  un article especial al respecte, consultable també en versió digital a www.elcresol.info.
 
La segona fase, participació, sol·licitarà durant el mes de febrer el suport ciutadà al projecte, mitjançant la recollida de signatures i les mostres d’adhesió pública. Finalment, la campanya tractarà de trobar solució, en la seua fase final, amb la presentació d’una moció al ple de l’ajuntament i d’una proposta de condonació del deute a les Corts Valencianes.
 
Amb #soterremeldeute, Compromís per Alboraia vol aconseguir un principi de viabilitat per un ajuntament, el d’Alboraia, ofegat amb prop de 140 milions d’euros de deute de l’anterior equip de govern, 10 vegades el seu pressupost actual. La coalició confia en la participació de tota la població, i de totes les entitats locals, amb l’objectiu de garantir el futur d’Alboraia.

next