Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM tanca 2015 amb un 48% més de visites
ACN / València

L’IVAM ha tancat el 2015 amb un 48% més de visites i amb la meitat de pressupost que fa cinc anys. García Cortes s’ha mostrat “orgullós” que la gent estiga tornant a l’IVAM, tot i que ha reconegut que “un museu no es mesura només pel nombre de visitants”. El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, també ha valorat molt positivament l’any i ha assenyalat que “s’estan complint els objectius marcats”.

Girona ha destacat l’autonomia i independència que ha de tenir un museu com l’IVAM i ha anunciat que “aquesta es plasmarà en la nova Llei de l’IVAM que reflectirà la voluntat del govern valencià de dotar de major autonomia el museu “.

El secretari autonòmic també ha indicat que el museu ha complert l’objectiu d’obrir-se al públic i mantenir la qualitat expositiva sense que la minva del pressupost l’haja afectat. Girona ha incidit que al llarg de 2016 s’intentaran solucionar problemes històrics com l’obertura al barri del Carmen a través d’un jardí d’escultures.

En l’’any 2015 s’ha programat un total de 10 exposicions, una de les quals dedicada a Gillian Wearing ha estat qualificada com de les millors exposicions del 2015 a l’Estat espanyol segons un important mitjà cultural. “Això feia molts anys que no passava”, ha celebrat el seu director. L’IVAM ha dedicat un gran esforç a la col·lecció del museu subscrivint amb tres col·leccionistes privats el dipòsit de 242 obres de més de mig centenar d’artistes contemporanis. Així mateix, la col·lecció de l’IVAM s’ha incrementat en el 2015 amb l’adquisició de set obres dels artistes Martha Rosler, Gillian Wearing, Mira Bernabeu i Alexander Apostol.

Més de 300 obres s’han prestat a altres museus i institucions com el MOMA de Nova York. José Miguel García Cortés també ha remarcat “el recorregut que estan realitzant les obres de Julio González per quatre ciutats del Japó, entre elles, Tòquio, cosa que no s’havia fet mai “.

L’IVAM també ha potenciat les activitats culturals i didàctiques organitzant un total de 127 activitats diferents, amb més de 17.000 assistents d’iniciatives diverses. En el capítol de convenis, l’IVAM ha subscrit el 2015 una desena de convenis, un dels més rellevants signat amb la Fundació ‘La Caixa’.

Comparteix

Icona de pantalla completa