Diari La Veu del País Valencià
Obres obligades del Certamen Internacional de Bandes de Música de València 2016

Redactaveu / València.

L’organització del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València va fer públiques ahir les obres obligades de les quatre seccions de què consta el prestigiós certamen de bandes.

Així, els quatre compositors triats configuren un fort arrelament a la producció valenciana, ja que tots són valencians o, com en el cas de Jef Penders malauradament traspassat l’any passat, mantingué una forta relació amb la Banda Primitiva de Paiporta i residí al País Valencià durant molt de temps, com és també el cas del compositor barcelonès Miquel Asins Arbó qui estudià al Conservatori de València amb Manuel Palau i estèticament s’alineà i contribuí al desenvolupament del llenguatge simfònic de la banda.

La Secció d’Honor tindrà com a obra obligada Poema Sanférmico del compositor de Cocentaina Josep Vicent Egea qui arriba a la màxima secció després que Timanfaya fóra obra obligada en la Primera Secció l’any 2004.

La Secció Primera tindrà com a obra obligada Synkretismos de Jef Penders, composta en 1987. La Secció Segona tindrà com a obra obligada Anem! de Miquel Asins Arbó composta en 1985. Mentre que la Secció Tercera comptarà com a obra obligada Imperator Carlomagno de Pere Sanz..

Comparteix

Icona de pantalla completa