Diari La Veu del País Valencià
Les multes a València es podran pagar amb el mòbil o la tauleta

RedactaVeu / València

Bàsicament, les millores suposen ampliar els sistemes de pagament de les multes facilitant els processos i adaptant-los a les noves tecnologies, així com fer accessible la informació a cada ciutadà i ciutadana sobre les multes que se li han imposat, la fase en què es troben o les dades concretes objecte de la sanció.

Fins ara, quan una persona volia satisfer una multa, tenia només dos opcions de pagament: a les oficines de Trànsit del carrer d’Albacete, i sempre en efectiu, o a través de les entitats col·laboradores (283 sucursals, caixers habilitats i banca electrònica).

A partir d’ara, els pagaments a les dependències del carrer d’Albacete podran fer-se també amb targeta de crèdit/dèbit. Però, a més, es podran pagar també a través de dispositius mòbils (smartphones i tauletes), i per a això s’implementarà una app específica. I s’amplien les opcions de pagament en internet a través del web municipal (tant per als qui disposen de certificat digital com per als qui no en tenen). Totes aquestes mesures estan previstes per a començar a funcionar al llarg del primer trimestre de l’any, encara que el regidor Galiana ha avançat que s’espera que estiguen llestes en un mes i mig a partir d’ara.

La segona fase de les millores inclourà l’habilitació dels anomenats “punts verds d’atenció”, en els quals la ciutadania podrà fer també els pagaments de manera directa, i que estaran a la disposició del públic a les dependències municipals de la plaça de l’Ajuntament i del carrer d’Amadeu de Savoia (Tabacalera).

Quant a l’accés a la informació sobre les sancions, tant per a poder recórrer com per a conèixer l’estat de la tramitació, fins ara només es podia obtindre de manera directa a les oficines del carrer d’Albacete, al Servici d’Atenció Telefònica (SAT), a través del correu electrònic, o en internet (amb certificat digital). Les millores anunciades pel regidor Carlos Galiana amplien aquestes opcions, de manera que es podrà obtindre també informació sense certificat digital en internet, per mitjà de l’app de mòbils i tauletes i en els “punts verds” quan estiguen operatius.

El regidor Carlos Galiana ha explicat que l’objectiu d’aquestes millores és “modernitzar els serveis de pagament i adaptar-los a la realitat i a les demandes de la ciutadania”.

“Volem facilitar el treball al ciutadà perquè puga pagar amb més comoditat i tinga més informació”, ha subratllat l’edil, que ha descrit que, moltes vegades, “arriba una sanció, que es va passant, es perd la bonificació i arriba al moment de l’embargament…, i per això volem evitar tota aquesta problemàtica donant facilitats per al pagament i perquè cada veí i veïna tinga més informació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa