Diari La Veu del País Valencià
El PSOE diu que és Podemos qui ha de solucionar el ‘jardí’ que té amb els seus socis territorials

EP / Madrid.

El portaveu del PSOE en el Senat, Óscar López, ha subratllat aquest dimarts que són Pablo Iglesias i Podemos els qui han de resoldre el “jardí” que té amb els seus socis territorials al País Valencià, Galícia i Catalunya en relació amb el dret a decidir i la reclamació d’un referèndum a Catalunya.

A més, durant un debat a Onda Madrid arreplegat per Europa Press, López ha incidit que ell no ha parlat de pactar amb Podemos i que el PSOE no ha fet cap “oferta concreta de coalició de govern” a cap formació política.

Segons ha explicat, “arribat el cas” que el PP no aconseguisca formar govern, el PSOE exposarà el seu full de ruta i Podemos, però també els altres partits “hauran de pronunciar-se”.

Ha insistit que el més important de les negociacions resideix en el “per a què” perquè, ha dit, “no val governar per governar”. Així, ha destacat que si es produeix la situació en què el PSOE propose un candidat a president, aquest haurà de plantejar un programa i parlar “no amb Podemos”, sinó amb tots els grups polítics perquè els mateixos diguen si estan d’acord o no.

El PP no suma per aplicar “corró parlamentari”

Així mateix, preguntat per la dificultat del PP per a governar sense el suport o l’abstenció del PSOE, López ha recordat que en la cambra queden altres 260 diputats i ha assegurat que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, “no suma ara perquè no ha aplicat diàleg parlamentari en els últims quatre anys”, sinó que ha practicat “corró”.

Així, ha dit que els socialistes no “votaran ni el PP ni Rajoy” perquè fer açò seria trair els seus votants ja que en els últims mesos han defensat que representen l’únic canvi possible per a l’Estat espanyol.

La frase d’Artur Mas sobre corregir les urnes, “infumable”

Finalment, el senador socialista ha sentenciat que li sembla “infumable” que l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, diguera el cap de setmana passat, després de l’elecció d’un nou president a Catalunya, que s’havia corregit el resultat de les urnes. “Sembla justificar un cas de transfuguisme polític”, ha afegit López en relació a la cessió de diputats a Junts pel Sí per part de la CUP.

Comparteix

Icona de pantalla completa