Diari La Veu del País Valencià
L’arquebisbe de València demana un govern estable a l’Estat espanyol
ACN / València

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, considera que la situació generada a Catalunya és d'”extrema gravetat” i demana a les forces polítiques “altura de mires i generositat” per a un “govern estable pel bé comú d’Espanya i dels espanyols, singularment els més desfavorits, que seran els més perjudicats d’aquesta situació”.

A través d’un comunicat de l’agència de notícies de l’arquebisbat, AVAN, Cañizares assenyala que la raó i el seny dicten que l’estabilitat la garantisquen “les forces democràtiques, moderades, constitucionalistes, respectuoses amb la Llei i les lleis, amb seny”. Mossèn Cañizares indica que fa aquestes manifestacions “com a ciutadà, un més que sent responsabilitat pel poble que estima de veritat i per a qui vull el millor”.

“L’endarreriment en el temps de la solució d’un govern estable juga en contra de tothom. A qui caldrà demanar les responsabilitats corresponents en el futur? “, es demana l’arquebisbe.

Segons que informa AVAN, l’arquebisbe publicarà aquestes reflexions al pròxim número del setmanari diocesà Paraula. Cañizares precisa que no tracta “d’imposar res a ningú” i remarca que la seua proposta “no és d’una determinada confessió religiosa particular, ja que és de tothom i per a tothom, d’acord amb la raó”.

Mossèn Cañizares demana els partits que “es guien per la raó i no per sentiments, que no tornen la vista enrere en una mentalitat d’enfrontament ja superada, que miren el futur amb responsabilitat, capaços de diàleg, de col·laboració i de cooperació en el bé comú, en l’edificació d’una Espanya de tothom i per a tothom, amb capacitat de sacrifici… tan difícil és? Comprenc que siga difícil per als que tinguen una mirada curta i a les curtes per emprendre el vol alt que ara necessitem .. “.

Als catòlics espanyols: “A veure si despertem, no podem creuar-nos de braços”

Al final del seu article, cardenal Cañizares s’adreça expressament “als catòlics espanyols” per exhortar-los a “senzillament, seguir Jesús, no ocultar-lo, ser conseqüents amb aquest seguiment, aportar a la nostra societat les conseqüències socials i polítiques que estan implicades i se segueixen d’aquest seguiment “.

“No podem creuar-nos de braços, necessitem estar molt units, a veure si despertem i no neguem l’aportació de l’Evangeli que tant necessita la nostra Pàtria”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa