Diari La Veu del País Valencià
Noves detencions a València derivades de la causa que afecta Serafín Castellano

Europa Press / València.

La Policia ha practicat noves detencions i registres a València i en altres zones de l’estat derivades de la causa que afecta l’exconseller de Governació i Justícia i exdelegat del Govern al País Valencià, Serafín Castellano, per presumptes favors a l’empresa Avialsa, amb el president de la qual va coincidir en caceres, i a la qual se li va adjudicar contractes per a l’extinció d’incendis.

Aquesta operació està sent coordinada des del passat any pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Sagunt (el Camp de Morvedre), encarregat d’aquest procediment –declarat secret–, segons ha pogut saber Europa Press.

A finals de maig del 2015, la Policia va detenir Castellano, quan ocupava el càrrec de delegat del Govern, en una operació coordinada per la Fiscalia Anticorrupció de València. Així mateix, la jornada es va saldar amb altres nou arrestats més, entre ells, l’empresari Vicente Huerta, propietari d’Avialsa.

Un altre dels arrestats va ser el llavors alcalde de Quartell (el Camp de Morvedre) Francisco Huguet (PP), també empleat d’Avialsa, per suposadament haver lliurat diners a l’exconseller per a anar de caça; i un exregidor del PP en aquesta localitat, Emilio Máñez. Un altre detingut va ser José Miguel Taroncher, qui va rebre adjudicacions de Castellano en les Conselleries de Sanitat i Governació. També es van practicar diferents registres tant en el domicili de Castellano com en la seu de la Conselleria o d’aquesta mercantil. Tots ells van quedar en llibertat provisional.

En eixe moment, el jutjat va obrir una causa per presumptes delictes de malversació, prevaricació i blanqueig de capitals, entre d’altres, que estava declarada secreta. El ministeri públic estava investigant des del mes d’octubre de 2014 contractes adjudicats a Avialsa per part de Castellano entre els anys 2008 i 2010 per a l’extinció d’incendis forestals per un import de més de 33 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa