Diari La Veu del País Valencià
És el Moment buscarà ‘totes les alternatives’ per tindre grup valencià en el Congrés
RedactaVeu / Madrid / València

El diputat valencià, Joan Baldoví, ha assegurat que la nova Mesa del Congrés demostra “que alguns prefereixen pactar amb els de sempre” per a complir “aquella màxima del príncep de Lampedusa de canviar un poquet perquè res canvie”.

Per a Baldoví, alguns no han entés el missatge que va llançar la societat el dia 20 de desembre, on els ciutadans van dir que volien canvis: “Recorde el hashtag del PSOE #NoEsNo amb el qual asseguraven que no donarien suport al PP en el Congrés, un hashtag que finalment ha significat negar el canvi reclamat pels ciutadans i atorgar el control de la Mesa al Partit Popular.”

Malgrat que la majoria de representants de PP i Ciudadanos en la Mesa del Congrés dificulta la possibilitat de tindre el grup parlamentari ‘Compromís–Podemos–És el Moment, Joan Baldoví ha apuntat sentir-se “legitimat” per buscar alternatives “per tal que la veu de les valencianes i els valencians no es quede ofegada i amagada en un grup mixt”.

En aquest sentit ha anunciat: “A partir d’ara i fins dilluns, veurem quina serà la millor alternativa perquè allò que van votar les valencianes i els valencians per a tenir un grup valencià en el Congrés siga una realitat”.

Marta Sorlí (PSOE): “La vella política no ens pot furtar allò que ens han donat legítimament les urnes”

En aquest mateix sentit s’ha posicionat la diputada per Castelló, Marta Sorlí. “El PSOE s’ha ajuntat amb la dreta de sempre i amb la nova dreta per negar-li voluntat al poble valencià però seguirem lluitant pel grup parlamentari. La vella política no ens pot furtar allò que ens han donat legítimament les urnes”.

Ximo arriba al Congrés dels Diputats

Pel que fa a l’arribada dels diputats valencians al Congrés a ritme de música valenciana, Joan Baldoví ha explicat que “hem volgut entrar al Congrés amb alegria i reivindicant unes de les senyes d’identitat de la cultura valenciana, com són les bandes de música”. “Hui és un moment d’alegria, ja que comença una nova etapa, un nou parlament on s’han acabat les majories absolutes i on hi haurà diversitat, fins i tot, cultural”, ha puntualitzat.

L’agrupació musical ‘Wow Win Orchestra Valencia’ d’Ontinyent, ha sigut l’encarregada d’acompanyar els diputats Joan Baldoví, Marta Sorlí i Ignasi Candela, “i ho han fet a petició de la mateixa banda i de forma completament desinteressada”. Per això, des de Compromís-Podemos-És el Moment han volgut donar les gràcies “a aquest grup de joves músics per acompanyar-nos aquest matí” i per la seua “magnífica interpretació d’alguns dels temes més significatius de la música valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa