Diari La Veu del País Valencià
Estrena aquest diumenge de la ruta senderista ‘La Caldera del Gegant’
RedactaVeu / Algorfa

El municipi d’Algorfa és el punt de partida de la nova ruta senderista denominada ‘La Caldera del Gegant’, que s’inaugura aquest diumenge 17 de gener a les 8.30 del matí des del Barranc de Calderón, en la urbanització algorfenya Montemar.

El Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega), a través del Taller d’Ocupació Vega Baixa Turisme i Oci, ha dissenyat i creat la sendera de xicotet recorregut PR-442 denominat ‘La Caldera del Gegant’, homologat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada del País Valencià.

Aquesta ruta, de 17,2 quilòmetres, travessa els municipis d’Algorfa, Almoradí, Rojals i Benejússer, enllaçant bells paratges naturals d’aquests municipis veïns i propers als boscatges del riu Segura com els de l’Hoyo Serrano i la Pilarica benejucense. Es tracta d’un recorregut qualificat pels experts com de dificultat mitjana apta per a realitzar en família ja que “el tram més complicat està a l’inici del camí, però després es converteix en un passeig en pla pel qual també es pot anar amb bici”, va subratllar la regidora d’Educació d’Algorfa, Ana Lía Murcia.

Ruta inaugural

A fi de donar a conèixer el sender, el pròxim dia 17 de gener tindrà lloc la celebració de la Ruta Inaugural ‘La Caldera del Gegant’, promoguda per Convega i els Ajuntaments d’Algorfa, Almoradí, Rojals i Benejússer, si bé aquesta primera convocatòria serà una mica més curta del que oficialment arreplega el recorregut perquè puga participar molta més gent.

La marxa s’iniciarà a les 9.00 hores partint del punt d’inici de la sendera, en la Urbanització Montemar d’Algorfa fins el paratge de la Pilarica a Benejússer i durant el recorregut hi haurà quatre punts d’avituallament i es comptarà amb la pertinent assistència sanitària.

El registre d’inscripcions per a participar en l’esdeveniment es troba en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa