Detingut l'exdirector general d'Interior de Camps

Dins de la causa que afecta Serafín Castellano per suposades manipulacions en contractes d'extinció d'incendis
13 gener 2016 01:00h
Serafín Castellano i Pedro Hidalgo.
Europa Press / València.

L'exdirector general d'Interior de la Generalitat Valenciana Pedro Hidalgo és un dels detinguts en la causa que afecta l’exconseller de Governació i Justícia i exdelegat del Govern al País Valencià, Serafín Castellano, relacionada amb suposades manipulacions en contractes d'extinció d'incendis.

Hidalgo va ser nomenat director general d'Interior de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques a l'octubre de 2005, quan ostentava el càrrec de president de la Generalitat Francisco Camps.

Hidalgo és l'exalt càrrec valencià que figura entre els arrestats aquest dimecres, al costat d'un altre exalt càrrec català i una vintena de persones més en l'operació, d'àmbit estatal, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Sagunt i coordinada per la Fiscalia Anticorrupció de València.

La causa, que segueix secreta, està oberta per organització criminal, alteració del preu en concurs públic, falsedat mercantil, prevaricació, suborn, malversació, falsedat en document públic i negociació fraudulenta a funcionari públic.

Aquesta operació sorgeix de les diligències que se segueixen en aquest jutjat de Sagunt des del passat any per una presumpta manipulació de contractes públics relacionats amb empreses del sector aeri dedicades a l'extinció d'incendis forestals.


 
next