Diari La Veu del País Valencià
La Unió demana al Consell un Pla Formatiu per al sector agrari
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana l’elaboració i engegada d’un Pla de Formació Agrària que recupere la capacitació i formació agrària pública, “ja que la greu crisi de diferents sectors econòmics ha provocat una tornada de joves al sector agrari, molts d’ells en atur”. A més, ha lamentat que “únicament el 3,66 per cent dels cicles formatius de FP té relació amb el sector agrari”.

En un comunicat, el sindicat ha detallat que, segons dades de la Conselleria d’Educació, “el 2,58 per cent dels cicles formatius de Grau Bàsic són agraris, el 7,53% dels de Grau Mitjà té relació amb el sector agrícola, i solament el 0,35% dels cicles formatius de Grau Superior té relació amb aquest sector, a pesar que oficialment és del sector de la indústria alimentària”.

Per tant, la Unió ha subratllat la “necessitat” que la Conselleria d’Agricultura “reprenga de forma urgent el protagonisme en la formació i capacitació dels actors del sector agrari”. “En Educació ja s’està donant aquesta demanda en algun dels seus centres”, ha apuntat.

A més, la formació ha sol·licitat que la Generalitat compte també amb els centres formatius agraris dels quals disposen les diputacions, així com amb les entitats agràries que tenen experiència en la impartició d’aquest tipus de formació.

La Unió denuncia que “durant els últims anys, per motius econòmics, Agricultura va iniciar un procés de privatització de la formació agrària”, en cursos com els de manipulador de plaguicides o els de benestar animal en explotacions ramaderes -avícola, porcí i transport d’animals-. Per al sindicat, aquesta situació ha provocat “l’aparició d’entitats privades sense experiència en la formació agrària i que no compten amb l’objectiu primordial de la implantació d’una formació contínua als agricultors i ramaders”.

Comparteix

Icona de pantalla completa