Diari La Veu del País Valencià
El termini d’admissió en els col·legis, del 9 al 16 de maig
EFE / València

Segons informa la Generalitat, el calendari complet es publicarà en els pròxims dies en el Diari Oficial. El DOCV publica l’ordre que regula el procediment d’admissió, en desenvolupament del nou decret d’admissió de l’alumnat en els centres públics i concertats d’Infantil, Primària, Secundària, i Batxillerat per al pròxim curs 2013-14.

La principal novetat de la nova ordre és la modificació de la valoració dels criteris que es tindran en compte a l’hora d’admetre els alumnes, i l’entrada en vigor del ʹDistricte únicʹ d’elecció de centre, que elimina les zones que fins ara existien en els municipis.

En la nova baremació el criteri més valorat serà tenir germans matriculats al centre, amb 8 punts quan abans era de 5. La resta de germans en el centre seran valorats amb 3 punts cadascun d’ells. A més, per primera vegada concediran punts en el procés d’admissió el fet que el pare, la mare o germans siguen antics alumnes del centre on es vol escolaritzar al nou alumne.

De la mateixa manera, puntuarà (amb 1,5 punts) que s’estiga simultaniejant els estudis amb Ensenyaments de Règim Especial, és a dir que l’alumne estiga cursant estudis de Dansa, Música o Idiomes. El criteri de ser antic alumne serà valorat amb 1 punt, que a més podrà coincidir i sumar-se al punt que atorga el centre com a circumstància específica.

En la taula de baremació del nou decret guanya importància l’indicador de la renda anual de la unitat familiar, i concedirà un punt a les rendes iguals o inferiors a 1,5 vegades l’Indicador Públic de Renda a Efectes Múltiples (IPREM).

Comparteix

Icona de pantalla completa