Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana felicita la Bressola en el seu 40 aniversari de defensa i recuperació de la llengua
Sandra Serrano / València

L’entitat cívica ha volgut felicitar la Bressola pels 40 anys de bones experiències a la xarxa d’escoles laiques que practiquen la metodologia d’immersió lingüística a través de set centres educatius de maternal, educació infantil i primària i un centre d’ensenyament secundari, inaugurat en 2008, tot i que l’associació portava a terme aquest nivell educatiu des de feia cinc anys.

“Des d’Escola Valenciana volem remarcar la tasca de la Bressola com a referent en la defensa de la llengua i els encoratgem a continuar portant endavant la seua activitat”, ha comentat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, el qual ha afegit “agraïm la contribució per formar persones amb valors de respecte cap a la cultura i la llengua; tenen tot el nostre suport”.

L’activitat de defensa de la llengua i la identitat catalana que desenvolupa la Bressola des de 1976 en l’àmbit educatiu, cultural i polític va ser reconeguda en 2007 amb el Premi Creu de Sant Jordi, distinció que atorga la Generalitat de Catalunya.

Amb motiu de l’aniversari de la Bressola, l’associació Amics de la Bressola ha organitzat dos concerts: el 15 de gener al CAT de Gràcia a les 22 hores, en el marc de Tradicionàrius, amb Marc Serrats “Xerramequ”, Raph Dumas, Carles Belda, Feliu Ventura, Xavier Sarrià, Titot, Anna Roig i Oriol Serna. L’altre concert tindrà lloc el 22 de gener a les 20 hores al Teatre Municipal de Girona i comptarà amb l’actuació de Marc Serrats “Xerramequ” (producció musical i guitarra), Albert Vila (baix), Xarli Oliver (bateria) i els xiquets i xiquetes de la Bressola. Les entrades es poden comprar a: [email protected].

La Bressola forma una confederació d’escoles bilingües a França, juntament amb la Calandreta, Diwan, les Seaska i les escoles ABCM. La majoria de centres inscrits a la Bressola es troben a la comarca del Rosselló.

El comtat del Rosselló i part de la Cerdanya va ser cedida a França al segle XVII, com a resultat de la derrota catalana a la guerra dels Segadors. Des d’aquell moment la llengua ha estat en perill de substitució en aquest territori, per la qual cosa, el treball de la Bressola està aconseguint la recuperació lingüística, malgrat la manca de suport per part de l’estat francès.

Comparteix

Icona de pantalla completa