Diari La Veu del País Valencià
Comunicat de l’SC El Micalet per la polèmica de les Tres Magues de Gener

La Junta Directiva de la Societat Coral el Micalet, en la primera reunió de l’any, celebrada el dia 11 de gener de 2016, vol manifestar el següent:

En primer lloc, volem agrair a totes les associacions i col·lectius que han participat, i a totes les persones que els componen, l’esforç que han realitzat per aconseguir fer realitat el conjunt d’activitats que s’han dut a terme. També volem agrair al públic nombrós i entusiasta que ens va acompanyar des de la seu del Micalet fins a la plaça de l’Ajuntament. Totes elles han sigut el cor de la festa. Per això, gràcies.

I no podrà esborrar la nostra alegria el fet que, ja abans de celebrar-se la darrera activitat de la Festa de la Infantesa, la cavalcada de la Infantesa, es va iniciar un atac orquestrat d’una mesura desproporcionada i amb una base fal·laç per desqualificar-la, el qual, immediatament va convertir-se en un continu d’agressions verbals, escrites i gràfiques després de la celebració de l’esmentada cavalcada laica el dia 3 de gener de 2016.

La irresponsabilitat dels artífex d’aquesta campanya duta a terme en l’àmbit estatal, i també la seua manca d’arguments per fer una crítica veraç i constructiva, ens demostra que, en lloc de criticar les escenes que componien la cavalcada (danses, dolçaines, muixerangues, disfresses, teatre de carrer, banda de música, etc), es van acarnissar amb els tres conceptes que feien de fil conductor de tots els actes de la Festa de la Infantesa: l’Exposició “L’amor als infants”, el conte, la unitat lúdica-didàctica, les xapes commemoratives…

Aquests tres conceptes estaven personalitzats per les Tres Magues de gener: la Igualtat, la Llibertat i la Fraternitat, encarnats per Rosa Roig, Llum Fos i Manola Roig i representen valors universals que tots tenim, o almenys els demòcrates hauríem de tenir. Per això, condemnem enèrgicament la violència masclista desfermada contra aquestes tres dones.

Una violència fomentada per les afirmacions de persones que no van assistir a la Cavalcada amb la qual es va concloure la Festa de la Infantesa.

Violència exercida per persones que emparant-se en la seua condició de persones públiques han fet apologia de la violència de gènere, contra tres dones vinculades al món de la cultura.

Volem completar aquesta denúncia dels comportaments indignes de persones que es volen dir representants públics, refermant els nostres posicionaments, mantinguts des del principi.

Ho farem perquè, a qui fa les coses amb estima i alegria, ningú pot fer-lo abandonar. I tornarem, els qui estàvem i molts més, perquè li ho devem a tres dones valentes que han patit l’agressió masclista de paraula i d’imatge més salvatge i directa que recordem en molts anys.

Aquestes activitats de la Festa de la Infantesa, després de l’èxit de realització i la participació massiva de col·lectius i associacions cíviques i culturals, hem de dir que han vingut per a quedar-se. L’any que ve, tornarem a celebrar aquesta festa amb més i diferents activitats. Amb el cap ben alt i el somriure obert.

Rosa, Llum i Manola, que no ens esborren el somriure.

No hi ha millor manera de finalitzar aquest comunicat que amb les paraules de les Tres Magues de gener:

“I ja sabeu: la màgia, com la vida, demana una forta dosi d’il·lusió, i de voluntat. Feu màgia! Felicitat i cultura”

Societat Coral El Micalet

Comparteix

Icona de pantalla completa