Diari La Veu del País Valencià
Naix la Colla de Dolçaines i Percussions de la Universitat de València
RedactaVeu / València.

La Universitat de València ha posat en marxa una colla de dolçaines i percussió per a millorar la formació dels seus estudiants en la interpretació de música tradicional valenciana. La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat naix amb l’objectiu de ser una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional sempre des d’un vessant formatiu.

A la primeria del segle XX es podia sentir pels carrers dels pobles la música d’una dolçaina en solitari que, acompanyada d’un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Els dolçainers començaren a desaparèixer fins que a partir dels anys 70 una onada de joves dolçainers va prendre la iniciativa creant tota una xarxa de noves escoles de música tradicional. Ara, la Universitat de València se suma a aquest corrent amb la posada en marxa d’una colla de dolçaines i percussió.

Per constituir aquesta colla, la Universitat ha organitzat un curs i una ajuda per a la devolució del preu de la matrícula per a les persones que vulguen formar part d’aquest projecte tradicional i alhora innovador.

El termini d’inscripció roman obert fins al 3 de febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa