Diari La Veu del País Valencià
321 centres educatius participen enguany al programa Pilota Escola
RedactaVeu / València

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha assistit hui al Trinquet de Pelayo a la sessió formativa amb docents del programa Pilota Escola de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. En aquestes sessions formatives de docents, els tècnics federatius els instrueixen en com iniciar els seus alumnes en la pilota valenciana. Per tal d’afavorir aquesta formació, la Conselleria dota els assistents amb un dossier amb material didàctic, jocs de bibliografia i una sèrie d’elements útils per a la seua tasca.

En paraules del director general d’Esport, aquesta iniciativa “el que fa és integrar dos objectius estratègics. Per una banda, evidentment, la promoció de la pilota; però per una altra, també, el foment de l’esport en edat escolar. En aquesta edició hem tingut més demandes que mai i, a més, hem pres una decisió, jo crec que important, i és el fet de no deixar fora del programa cap col·legi que haja volgut participar”.

Enguany s’han adherit a aquest programa de foment de l’esport autòcton de tots els valencians 321 centres educatius valencians, la qual cosa suposa un increment del 23% respecte a l’any anterior en què van participar 260 centres. El programa de la Conselleria ha dotat aquesta iniciativa amb un pressupost de 95.000 euros.

Segons el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, el que es vol és “introduir la pilota a l’escola, entre l’alumnat; si més no, despertar el seu interès i després també tindre un seguiment adequat que permeta que aquell alumnat que estiga interessat puga després participar de les activitats dels distints clubs d’arreu del territori”. A més, Moya posa l’accent en la necessitat d’iniciatives com ara Pilota Escola “mentre es resolga una de les qüestions absolutament essencials que és la presència de la pilota en els plans d’estudi”.

La pròxima setmana, els tècnics i jugadors professionals que participaran enguany al programa Pilota Escola també rebran una sessió formativa per tal que puguen fer arribar la seua experiència i cultura esportives als alumnes valencians.

A les visites que s’organitzen als centres educatius participaran jugadors professionals d’alt nivell de pilota valenciana com ara Soro III, Álvaro, Moncho, Ricard, Víctor, Pedro, Fageca i molts més que acostaran a l’alumnat el joc de pilota i les seues diferents modalitats des d’un punt de vista professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa