Diari La Veu del País Valencià
Rafa Climent: ‘El Consell funciona de forma coral, no com el regne de taifes del PP’
Xavier Pérez / València

Ara fa sis mesos de la conformació del Govern del Botànic i en aquest sentit, Climent fa “una valoració positiva” de la política que s’ha fet durant aquest període. Per al conseller, les formes “han canviat radicalment de cara a la ciutadania. Nosaltres estem per a treballar per als ciutadans i tenen les portes obertes de totes les conselleries per a escoltar les persones, associacions i col·lectius. Escoltar és molt important, l’anterior govern ni tan sols escoltava els ciutadans”.

Per altra banda, Climent, que ha sigut alcalde de Muro d’Alcoi (el Comtat) dóna molta importància a la participació de les persones a l’hora de conformar polítiques, és a dir, “alguns dels projectes enllestits i que han tirat endavant han estat consensuats amb la ciutadania”.

En resum, per al responsable d’Economia de la GVA, “a nivell de formes la valoració és molt positiva i estic content i satisfet”. El conseller fica un exemple d’una reunió que va tindre amb els comerciants de l’àrea Metropolitana de València, en què alguns d’ells “ploraren perquè un conseller els havia rebut i escoltat. Mai els havien rebut”.

Per altra banda, en la qüestió de continguts en la política del Consell, Rafa Climent confessa que “encara hi ha molta feina per fer. A mi m’agrada la gestió coordinada i integrada, és imprescindible que totes les conselleries estiguen coordinades en temes molt concrets, s’ha de buscar la coralitat entre totes les conselleries. El Consell funciona de forma coral, no com el regne de taifes del PP’”.

Climent assenyala que el tema de la coralitat “ens resulta més difícil perquè projectes de certa envergadura en sis mesos és quasi impossible tirar-los endavant, per això estem treballant amb l’objectiu de la coordinació i coralitat de les accions del Consell”.

I un exemple d’eixa coralitat és el treball que s’ha fet a l’encontre dels consellers a Morella “on el fet de planificar és molt important, i això ha resultat molt positiu en aquesta trobada. Poder coordinar polítiques de cara a les persones, com s’ha fet a Morella, és fonamental. Vull recordar que van costar més diners un parell de sabates de l’anterior president de la Generalitat que l’estada dels consellers a Morella”.

El conseller destaca la labor que ha fet la Generalitat “de les persones” amb la supressió del copagament farmacèutic, la dependència o posar en marxa la “vertadera” comissió del Metro….

Finalment, fa aquesta valoració amb què Climent dóna un avís per a navegants: “El consell està molt cohesionat, té un ‘feeling’ molt positiu, per molt que algun mitjà o partit vulguen dir o inventar falses històries”.

Comparteix

Icona de pantalla completa