Iniciativa no donarà suport a Pedro Sánchez si Compromís no té grup propi

La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià, reunida aquest matí a València, ha analitzat la situació política marcada per la configuració del parlament espanyol després de les eleccions estatals del 20 de desembre.
16 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El màxim òrgan de decisió entre congressos d'Iniciativa s'ha felicitat per uns resultats electorals que demostren l'encert de la política d'aliances per la qual es treballà decididament per a les eleccions estatals. “El resultat de les eleccions demostra l'anhel de canvi de la ciutadania, com a segona força valenciana, encapçalem eixa voluntat ciutadana i garantirem el fi de les polítiques antisocials i regressives de l'antic govern”, afirmen.

Segons s'ha assenyalat des d'Iniciativa “l'espectacular resultat que la candidatura Compromís-Podemos-És El Moment aconseguí en les darreres eleccions ha fet que es complisquen amb escreix totes les condicions que marca el reglament del Congrés per a formar grup propi. Davant aquesta constatació la configuració d'una Mesa del Congrés amb majoria conservadora del PP i C's pactada amb el PSOE està suposant que d'una manera injusta s'estiga contravenint el resultat electoral i se'ns estiga negant la possibilitat de configurar grup propi”.

“Iniciativa aposta perquè s'explore un pacte a la valenciana que conforme una majoria que permeta un govern d'esquerres a l'executiu central. Però davant de l'atemptat a la democràcia amb el suport del PSOE en la configuració de grups, des d'Iniciativa s'ha volgut advertir que si no es permet a Compromís-Podem-És El Moment una fórmula per a tindre veu pròpia al Congrés, en una hipotètica votació per a la Presidència del Govern s'apostaria per no donar suport a Pedro Sánchez. Creiem que no podem votar al líder d'una formació que recolza una decisió injusta que ens deixe els valencians sense veu pròpia al Congrés”.
 


next