Marga Sanz i tota l’executiva presenten la dimissió d’EUPV

Esquerra Unida prepara una assemblea per a facilitar la confluència de l'esquerra
16 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, i el conjunt de l'executiva han presentat la seua dimissió davant el Consell Polític Nacional (CPN), màxim òrgan de la formació d'esquerres, que s'ha celebrat al llarg de tot el matí en la seua seu del carrer Borrull. Així mateix, s'ha aprovat una Comissió Política conformada per 28 persones que conduirà l'organització fins a la pròxima assemblea que se celebrarà en pocs mesos. En la reunió de hui del CPN també s'ha valorat el resultat de les Eleccions estatals i de tot l'últim cicle electoral i iniciar el procés que conduirà a una assemblea en la qual es pretén una renovació profunda de l'organització.

El Consell Polític Nacional d'EUPV ha debatut en primer lloc l'informe presentat per la coordinadora Marga Sanz en el qual es feia una valoració dels resultats electorals i es proposaven algunes de les línies a desenvolupar en els pròxims mesos. Després d'un intens debat, l'informe, aprovat amb 50 vots a favor, 7 abstencions i 26 vots en contra, ha valorat negativament els resultats de les eleccions en les quals, malgrat haver aconseguit una mínima representació de les candidatures d'Unitat Popular, s'ha perdut la representació al País Valencià. Aquests resultats s'han interpretat com a conseqüència del fracàs dels intents de confluència.

Junt a l'anàlisi de les circumstàncies externes que han marcat els mals resultats electorals, EUPV ha remarcat en el document aprovat l'autocrítica davant la impossibilitat d'haver impulsat una àmplia confluència popular d'esquerres, així com ha lamentat i ha assumit el fet que no fóra possible la participació d'EU-UP en la coalició formada al País Valencià per Podem i Compromís.
 

En aquest sentit, el document indica que EUPV té per davant "el repte de completar la confluència i d'impulsar la col•laboració entre forces que ens situen i reconeixem en un àmbit polític no excloent."

Davant la reiteració de les derrotes en les urnes en les últimes eleccions autonòmiques i estatals, l'actual direcció, amb Marga Sanz al capdavant, ha presentat la seua dimissió i ha deixat l'organització en mans d'una Comissió que ha de conduir EUPV fins a una assemblea que se celebrarà els pròxims mesos que òbriga l'organització i li done participació a la ciutadania.

El CPN ha apostat per una assemblea que aprofundisca en les experiències de confluència i que pose en marxa una nova organització que, sense renunciar a la tradició de lluita, de treball i de proposta que representa EUPV, siga capaç de qüestionar-ho tot per a construir alguna cosa nova, encara més democràtica, més inclusiva i menys institucionalitzada. Aquesta comissió, conformada per 28 persones, representa el conjunt de l'organització i inclou experiència i joventut, homes i dones de diferents sensibilitats polítiques, amb diversa procedència territorial.

Marga Sanz s'ha acomiadat dels membres del CPN agraint a totes i a tots el treball realitzat, per la dedicació i la implicació de la militància al llarg d'aquests últims processos electorals. Recordant que la Comissió té una empresa principal que és la de preparar la pròxima assemblea i que fa falta que treballe col•legiadament, per la confluència i l'obertura, sempre des del diàleg i la resolució dels conflicte la gestió de la pluralitat i el respecte a les diferents posicions.
 


next