Diari La Veu del País Valencià
Podemos expulsa Covadonga Peremarch, després de la seua negativa a deixar l’escó
RedactaVeu / València

Covadonga Peremarch, que va ser sancionada per la Comissió de Garanties Democràtiques Estatal de Podemos per inscriure menors en el cens per a primàries al Consell Ciutadà d’Alacant, i desacreditar altres candidats a la direcció a través de comptes falsos en xarxes socials, havia sigut expulsada del grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes aquesta mateixa setmana, però havia passat a tenir la consideració de diputada no adscrita.

La sanció imposada per la Comissió de Garanties del partit suposava un any de suspensió de militància i inhabilitació per a la representació o l’acompliment de càrrecs en el si del partit.

“No es tracta només de l’expulsió del grup parlamentari que va acordar ja per unanimitat dimarts passat sinó que hem decidit proposar al comitè de garanties el seu definitiu apartament del partit”, ha explicat Podemos.

Per als responsables valencians de Podemos, la conducta de la diputada autonòmica constitueix “una infracció molt greu” i una “vulneració del codi ètic” del partit. En conseqüència, la decisió del Consell Ciutadà serà trasllada a la Comissió de Garanties de la formació perquè procedisca a l’expulsió de Peremarch.

Comparteix

Icona de pantalla completa