Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Sembla que tenen por que tinguem una veu valenciana pròpia’

Europa press / València

La dirigent de Compromís, Mònica Oltra, ha explicat aquest dilluns que la seua proposta que el PSOE els cedisca un diputat perquè puguen constituir un grup propi en el Congrés “és una forma de desemmascarar una posició immobilista i que saben que és un atropellament” i sobre aquest tema ha considerat que amb la negativa a acceptar aquesta proposta “sembla que tenen por que tinguem una veu valenciana pròpia”.

Oltra, en una entrevista a Onda Cero arreplegada per Europa Press, ha recalcat sobre aquest tema que “la legalitat” els acompanya i que si el secretari general del PSOE es posa “exquisit” i diu que “això no és legal” llavors li ha exigit “el mateix tracte” que a Democràcia i Llibertat i a ERC.

Sobre aquest tema, ha insistit que “els empara la llei perquè han tret més d’un 15% dels vots en cada circumscripció i més de cinc diputats i que malgrat açò els volen “impedir” tenir grup propi “probablement perquè no tinguem una veu valenciana pròpia” que era un dels seus objectius perquè “ací hi ha molts problemes a la Comunitat Valenciana, especialment l’infrafinançament, però també moltes solucions que volem aportar”.

Oltra ha subratllat que la societat està “esperant que passem aquesta fase i que no es corregisca el que els ciutadans han dit en les urnes mitjançant una decisió “choricera” de la Mesa i ens asseguem a parlar de quina polítiques necessita aquest país”.

Sobre aquest tema, ha explicat que la seua proposta no pretén dividir la candidatura Compromís-Podem sinó que els seus nou diputats “tinguen una veu pròpia” ja que davant les eleccions van unir les seues forces perquè tenien “plantejaments polítics que podien oferir una potent candidatura de canvi”.

No obstant açò, ha aclarit que en les passades eleccions autonòmiques Compromís i Podem es van presentar de forma separada perquè “hi ha coses en què coincidim i altres no”, com que la seua formació tenen “una visió més pegada al nostre àmbit d’actuació com és la Comunitat Valenciana”. Així, tenen “uns matisos diferents”.

Oltra creu que repartir-se els temps d’intervenció per a donar visibilitat a les seues propostes seria una possibilitat i que cercaran “escenaris” que els donen “visibilitat”. No obstant açò, ha insistit que no els sembla “just” renunciar a “un dret que els han atorgat els ciutadans simplement perquè a algú li molesta que hi haja diversitat en el Congrés dels Diputats i algú tinga por que hi haja democràcia”.

Preguntada per si el PSOE acceptarà eixa possibilitat seria el pas previ al suport a la investidura de Sánchez, ha replicat: “el que ho fa possible és que ens asseguem a parlar de les polítiques que necessita aquest país”. Sobre aquest tema, ha recordat que quan es va aconseguir “l’Acord del Botànic” per a construir el pacte de govern del País Valencià ja va dir que “primer és el què i després el qui”. “Nosaltres ens neguem a parlar del qui fins que el què no estiga tancat i signat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa