Diari La Veu del País Valencià
Puig urgeix a reformar els ajuntaments i anuncia una nova Llei de Règim Local
RedactaVeu / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània on ha recordat la urgència d’abordar el paper dels ajuntaments i les corporacions locals. Per això ha exigit que “no es retarde més la reforma de les administracions locals” que, al seu parer, ha de caminar cap a “l’enfortiment d’aquest pilar bàsic que és el poder local”.

Puig ha ressaltat en aquest sentit la importància dels ajuntaments i corporacions municipals per al progrés social. Així, ha recordat que l’espai on els ciutadans poden participar de manera més directa i exercir una fiscalització clara són els ajuntaments. A més, ha apostat perquè es realitze des “d’un diàleg obert i des de la humilitat”.

Al llarg de la seua intervenció ha reafirmat la importància de les administracions locals per això ha assegurat que “no hem de tornar-nos cecs mirant cap a Madrid, és molt important el que passe a Madrid però el fonamental és que cada institució estiga a l’altura de les seues circumstàncies a cada moment” i ha insistit afirmant que “molts dels assumptes més rellevants per als ciutadans es resolen en l’àmbit local i autonòmic”.

Finalment, durant la presentació, Puig ha apel·lat a totes les institucions públiques a treballar de manera conjunta: “la cooperació és l’actitud més intel·ligent, la més eficient i és la que hem de fomentar” ha assegurat. Ha agraït el treball que els ajuntament fan “vertebrant des de baix” i ha afegit que “el paper de les ciutats per a cosir la Comunitat Valenciana és essencial”.

“És el temps d’una sòlida aliança entre la Generalitat i els Ajuntaments”, per açò ha convidat els nous alcaldes al fet que “continuen representant el que ha de significar eixa nova aliança real i eixa nova arquitectura institucional”. Per açò ha afirmat que es realitzarà una nova Llei de Règim Local que servisca els interessos dels ciutadans.

Puig ha agraït també a l’alcaldessa de Castelló la seua actitud lluitadora i ha destacat el gir de 180 graus que Marco, juntament amb el seu equip de govern, han realitzat en les polítiques socials obrint l’ajuntament als seus ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa