Diari La Veu del País Valencià
Enric Morera: ‘Aconseguirem grup parlamentari, i si no, que caiga un aiguat’

Europa press / València.

El president de les Corts Valencianes i coportaveu de Compromís, Enric Morera, ha assegurat aquest dilluns que en la seua opinió “hi haurà una solució alternativa al reglament del Congrés” perquè la coalició –que es va presentar a les eleccions com Compromís-Podem-És el moment– tinguen grup parlamentari propi.

Així, ha recalcat, a preguntes dels mitjans després d’un desdejuni informatiu al qual ha assistit, que “fins al dimarts a les huit de la vesprada hi ha temps” perquè els nou diputats de la candidatura Compromís-Podem-És el Moment presenten l’escrit a la cambra per a la formació de grups i, en la seua opinió, “hi haurà una solució alternativa al reglament del Congrés perquè els valencians tinguem grup parlamentari”.

Morera ha assegurat que “fins a l’últim minut hi ha molta partida” i que “s’està cooperant entre tots per a aquest objectiu”. “Aconseguirem grup parlamentari, i si no, que caiga un aiguat”, ha bromejat.

Respecte a si ha sol·licitat ajuda al president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, perquè intercedisca amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Enric Morera ha declarat que el ‘president’ “ja té suficient treball amb tot el que ens hem trobat a la Comunitat”. No obstant açò, al seu parer, “una solució que incloga el PSOE d’acord als reglaments, sempre aniria bé per a l’estabilitat política, però no és una missió de Puig”.

En aquest sentit, Morera s’ha sumat a les declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, sobre que “l’articulació dels grups en el Congrés ha sigut molt arbitrària”. “Com diu Oltra, es dóna carta a un transfuguisme legal”, ha lamentat, per la qual cosa ha demanat un canvi en el reglament de la cambra.

Comparteix

Icona de pantalla completa