El Teatre El Musical acull una mostra que repassa la trajectòria del festival Cabanyal Íntim

Mostra dels 5 anys de Cabanyal Íntim al TEM: del 12 al 14 de febrer
18 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València
 
El Teatre El Musical celebra durant el cap de setmana del 12 al 14 de febrer una mostra que fa un repàs i un homenatge a la trajectòria del Cabanyal Íntim, un festival nascut al 2011 amb una voluntat social i reivindicativa: donar suport amb les arts escèniques la lluita de ‘Salvem El Cabanyal’. En aquesta nova etapa de gestió pública directa del teatre del barri, El Musical vol fer un reconeixement a la història del festival i portar dins del seu edifici una mostra que recupera algunes de les peces més emblemàtiques i representatives que s’han vist a les cases del veïnat durant les cinc edicions del Cabanyal Íntim.
 
Hui es posen a la venda les entrades per aquesta mostra del TEM en homenatge al Cabanyal Íntim, que té com a lema ‘5 anys d’intimitats escèniques i resistència’. Aquesta iniciativa, proposada pel Teatre El Musical, ha sigut dissenyada i articulada per l’equip de Cabanyal Íntim: Isabel Caballero, Jacobo Roger, Sara Sevilla, Marta Borcha i Esther Melo. Serà una experiència escènica al marge del festival, que al maig de 2016 celebrarà la seua sisena edició i novament portarà espectacles de xicotet format a l’interior de les cases del barri, en un diàleg entre la cultura teatral emergent i la realitat del Cabanyal-Canyamelar, la seua història i el seu veïnat.
 
Programació
 
L’equip de Cabanyal Íntim ha triat una selecció d’obres emblemàtiques i representatives de la seua trajectòria fins a hui, per qualitat artística i compromís amb el barri, que ara es representaran al Musical. El teatre del Cabanyal-Canyamelar acollirà així una ruta teatral que portarà el públic per tot l’edifici a través de cinc espectacles. D’aquesta manera aquesta mostra manté el seu caràcter íntim i entra dins d’un edifici públic com abans ha entrat dins de les cases del veïnat per a representar peces teatrals. A més, també es representarà, de manera individual i fora d’aquesta ruta teatral íntima, una peça específicament orientada al públic familiar.
 
La programació s’inicia divendres 12 de febrer, amb una gala inaugural gratuïta presentada per La Diva, l’actriu Ángela Bermúdez, qui ha sigut la mestra de cerimònies en l’obertura de totes les edicions de Cabanyal Íntim. Actuaran el poeta escènic i performer Jesús Ge, amb el seu espectacle ‘Esto no es vanguardia’, i el grup musical Flamenkicidio, nascut als carrers del Cabanyal i que aborda el flamenc amb una visió molt personal.
 
 
Dissabte 13 i diumenge 14 de febrer a la vesprada tindrà lloc la Ruta teatral íntima. Un recorregut de tres hores en què els espectadors podran gaudir de cinc espectacles multidisciplinars per diferents espais del Teatre El Musical. Totes les obres s’han representat en alguna de les edicions del festival Cabanyal Íntim i l’entrada per aquesta ruta costarà 8 euros. Al vestíbul del Teatre hi haurà una benvinguda a càrrec de Luna y Panorama de los Insectos. El grup musical format per Clara Carbonell i Carlos Lluna són els creadors de l'última sintonia del programa El Séptimo Vicio, de Radio 3 (RNE). La seua música donarà la benvinguda als espectadors, així com l’exposició de fotografia de Lorena Hernández, Loreland, fotògrafa de les últimes quatre edicions de Cabanyal Íntim. Després de la recepció de benvinguda, els espectadors iniciaran un recorregut escènic i emocional a través de les següents peces:
 
- La novia del pianista, de Jaume Policarpo.
Obra de teatre textual del director de Bambalina Teatre Practicable, creada expressament per a la primera edició de Cabanyal Íntim (2011) i interpretada per l’actriu Laura Romero i el pianista Miquel Carbonell.
 
- Bucle. Aproximació a una parella, de Mou Dansa.
Peça de dansa contemporània creada expressament pel coreògraf i ballarí Juan Pinillos per a la primera edició de Cabanyal Íntim (2011). Va ser el germen del Circuito Bucles que es realitza cada any a Russafa. 

- Una indígena els va guiar a través de les muntanyes, de Xavi Puchades i Begoña Tena. Obra creada expressament per a la segona edició de Cabanyal ïntim (2012).
 
- Habitación sin vistas, de Miguel Vicente Clager.
Un vodevil performance creat expressament per a la quarta edició de Cabanyal Íntim (2014).
 
- Negativo, Noviembre, No, Nada!, de Carlos Llavata. Performance representada a la quinta edició de Cabanyal Íntim (2015), dins l’espai Territori performance que va reunir 12 col·lectius i artistes durant 12 hores ininterrompudes dins d’un mateix edifici.
 
El programa d’aquesta Mostra dels 5 anys de Cabanyal Íntim al TEM també inclou diumenge una obra per a tota la família a un preu popular de 6 euros per entrada. Es tracta de La liebre y la zorra, de la companyia madrilenya Pilpira Teatro, que es va representar l’any passat a la quinta edició del festival. Teatre d’ombres que recrea el conte tradicional, on el coratge i l’enginy seran el motor per recuperar una llar perduda.
 
Divendres, 12 de febrer :  20.00 h Gala inaugural
 
Dissabte, 13 de febrer: 19.00 h Ruta teatral íntima (5 espectacles)
 
Diumenge, 14 de febrer: 12.00 h La liebre y la zorra, de Pilpira Teatro
19.00 h Ruta teatral íntima (5 espectacles).


 
next