Ontinyent, Ibi i Alcoi unificaran la seua fiscalitat per atraure empreses

Els alcaldes i les patronals dels tres municipis plantegen al Consell un pla pilot de reindustrialització del territori
18 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / Ontinyent.

Els Ajuntaments i les patronals d'Alcoi, Ibi i Ontinyent han acordat aquest matí les principals línies del pla pilot de reindustrialització del territori que va ser plantejat la setmana passada a Ximo Puig, president del Consell, en una reunió a València. En la primera reunió després del seu pas pel Palau de la Generalitat, els alcaldes de les tres ciutats que impulsen el citat pla han acordat harmonitzar i unificar tant la fiscalitat com la tramitació de permisos i llicències en aquestes tres ciutats, situades en el conegut com a eix industrial valencià. Per a açò, s'ha creat un grup de treball que ha de presentar un informe d'harmonització fiscal i administrativa dels tres municipis.

A la reunió, en la qual ha actuat d'amfitrió l'alcalde d'Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han acudit els alcaldes d'Ibi, Rafael Serralta, i Alcoi, Toni Francés, i els presidents de les patronals Coeval, Rafa Pla, i FEDAC, Pablo de Gracia, i el director d’IBIAE, Héctor Torrent. Durant la trobada, s'ha destacat que la idea d'impulsar un pla pilot de reidustrialització liderat per capitals de comarca com Ontinyent (la Vall d'Albaida), Alcoi (l'Alcoià-Comtat) i Ibi (la Foia de Castalla) ha sigut “molt ben rebuda” per part del President del Consell i que és necessari “respondre” a aquesta receptivitat amb “plantejaments i propostes realitzables i mesurables”.

Tant els alcaldes com els representants de la patronal han insistit que és “el moment de parlar més de reindustrialització d'un territori”. Expliquen, referent a açò, que “quan cau un sector econòmic, el territori és el que queda, per aquest motiu és necessari apostar més per regenerar zones geogràfiques concretes”, van destacar fonts de la reunió.
 

En aquest sentit, a més de l'harmonització fiscal i administrativa, els alcaldes s'han compromès a assenyalar una àrea d'industrialització prioritària en cadascuna de les ciutats, per a començar a actuar de manera més localitzada. Les patronals, per la seua banda, hauran d'aportar un catàleg amb els requisits i les característiques que ha de tenir un sòl industrial per a considerar-lo de qualitat. En aquest pla pilot també es vol comptar amb una línia de finançament específic centrat en la modernització de les empreses, que vindrà de la mà de Caixa Ontinyent, entitat que serà convocada a la següent reunió, però que ja ha manifestat la seua voluntat de participar.

Mitjançant aquest pla pilot es pretén assajar a Ontinyent, Alcoi i Ibi una fórmula de reindustrialització del territori valencià que puga ser aplicable en altres punts del País Valencià, per aquest motiu s'ha optat per comptar amb els agents locals. També s'estudiara la possibilitat d'implicar les diputacions de València i Alacant, de manera que siga una acció coordinada entre les tres administracions amb competències directes en els municipis escollits.


 
next