Educació ofereix una prova unificada per a l'homologació de llengües estrangeres

Es tracta de les proves homologades per a l'obtenció del nivell bàsic de les llengües alemanya, francesa, anglesa i italiana cursades per alumnat d'Educació Secundària i Formació Professional
19 gener 2016 01:00h
Alumnes en una classe de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV.
RedactaVeu / València

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que oferirà als centres educatius l'opció d'acollir-se a una prova unificada per a realitzar les proves homologades de llengües estrangeres. Fins ara, aquestes proves, que permeten a l'alumnat de Secundària i Formació Professional obtindre el nivell bàsic d'alemany, francès, anglès i italià, “eren assumides pels departaments de llengües dels centres, la qual cosa comportava una important càrrega de treball addicional a la seua tasca docent”, segons un comunicat de premsa del Departament que dirigeix Vicent Marzà.

Les proves homologades d’idiomes tindran lloc, “com estava previst”, en dates incloses entre el 15 de desembre i el 28 de febrer del curs escolar corresponent, en el mateix centre en què els alumnes estiguen matriculats, però com a novetat, en aquesta convocatòria, els col·legis i instituts tindran una tercera opció.
 
Així, segons les mateixes fonts, “a més d'elaborar i administrar la prova des dels seus departaments, o fer-ho en coordinació amb altres centres, també podran realitzar la prova unificada proporcionada” i elaborada per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la conselleria “que inclou tant el model de prova com els criteris de correcció”.

Els centres podran acollir-se voluntàriament a dues dates proposades per a la prova unificada. Aquestes dates seran el divendres 12 de febrer a les 11.30 hores i el dijous 18 de febrer a les 16.00 hores.

Establir un sistema de convalidacions

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha posat de manifest “la voluntat d’aquesta direcció general d'establir en l'ensenyament un sistema de convalidacions de certificacions de nivells de llengües estrangeres que supere l'actual sistema vigent de proves homologades”.

Trenzano ha afegit que “mentre aquesta iniciativa segueix el procediment administratiu que li pertoca, hem decidit oferir aquesta mesura d'acompanyament al professorat de llengües per tal de donar resposta a les seues reivindicacions i facilitar que puguen compatibilitzar la seua tasca docent quotidiana amb la realització d'aquestes proves”.

 
next