Diari La Veu del País Valencià
Compromís reunirà l’executiva per decidir on aniran els seus diputats

RedactaVeu / ACN València.

Compromís reunirà els seus òrgans de govern per decidir on aniran els quatre diputats que han sol·licitat aquest dimarts conformar un grup propi valencià una vegada que la Mesa del Congrés es pronuncie de manera desfavorable, tal com està previst. Així ho ha anunciat als mitjans el cap de llista de ‘Compromís-Podem. És el Moment’ per València, Joan Baldoví, i han confirmat més tard fonts pròximes a Compromís. Segons aquestes mateixes fonts la reunió es podria produir dimecres d’urgència o dijous, tal com ha previst el mateix Baldoví, que espera que la Mesa resolga la petició dimecres a la tarda. El diputat de Compromís ha remarcat que seran els òrgans de govern de la coalició els que decidisquen què fan els diputats.

Baldoví ha recordat que ell ha expressat recentment la seua voluntat d’anar al grup mixt si la Mesa resol que no hi ha grup propi valencià però ha indicat que entén que són els òrgans de Compromís els qui han de resoldre i que si no hi ha acord “cadascú prendrà el camí que considere més adient”.

Compromís ha registrat aquest dimarts una petició de grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats integrat pels quatre diputats que pertanyen a la marca valenciana, que va anar en coalició amb Podem a les darreres generals, obtenint un total de 9 diputats com a ‘Compromís-Podem. És el Moment’.

La petició de grup s’ha presentat a falta d’un minut per tancar el registre i després que en un primer moment Compromís anunciara que els 9 diputats obtinguts per la coalició ‘És el moment’ signaven la petició de grup parlamentari propi.

Els quatre diputats de Compromís (dos del Bloc i dos d’Iniciativa del Poble Valencià) es mantenen doncs a l’espera de conèixer la resolució de la Mesa, que es preveu que siga negativa. Un cop resolta la petició podrien anar al grup mixt, com han assegurat els dos diputats del Bloc els darrers dies, o integrar-se amb Podem.

Comparteix

Icona de pantalla completa