Diari La Veu del País Valencià
Montiel: ‘Hi haurà grup valencià dins d’un grup parlamentari confederal’

RedactaVeu / València.

Podem i les candidatures amb les quals es va presentar a Catalunya i Galícia han acordat la conformació d’un grup confederal al Congrés amb agrupacions parlamentàries diferenciades, segons ha informat la formació Podem que lidera Antonio Montiel, que puntualitza: “Però mentre catalans i gallecs s’incorporen al grup de Podemos com a agrupacions electorals amb portaveu propi, els quatre diputats de Compromís han sol•licitat grup propi per poder passar d’aquesta forma al grup mixt”.

Segons Antonio Montiel, secretari general de Podem al PV, “constituirem una agrupació parlamentària valenciana amb autonomia i veu pròpia a càrrec de la nostra diputada Àngela Ballester. Queda així oberta la possibilitat d’un grup valencià que respecta l’objectiu polític estratègic de tenir una veu diferenciada i potent a Madrid i en aquest sentit hi haurà unitat d’acció amb Compromís”.

Montiel atribueix la fractura de la confluència valenciana a la lògica dels partits que van pactar el control de la Mesa del Congrés: “El PSOE no ens perdona haver-li guanyat en molts territoris. Lamente que el preu pagat per aquesta victòria siga haver de perdre la possibilitat d’un grup propi de la confluència valenciana, però la possibilitat d’un grup confederal amb agrupacions parlamentàries amb portaveus valenciana, catalana i gallega , amb autonomia pròpia és una sortida amb la qual podem començar a treballar pels nostres objectius polítics, que són estar al servei dels valencians i valencianes.”

Segons la mateixa nota, la candidatura Compromís-Podem- És el moment “complia tots els requisits per haver estat inscrita com a grup parlamentari propi. Han existit precedents, tant el grup socialista català o basc-navarrès en els anys huitanta com el grup d’UPN-PP en els anys noranta”.

En qualsevol cas, afig, l’escenari polític creat per la nova situació no és estàtic i Podem continuarà el treball per aconseguir que es modifique el reglament del Congrés: ”Mentrestant, farem una agrupació confederal on es visualitze la nova pluralitat territorial fruit del canvi polític operat en aquestes eleccions. I dins d’aquest grup confederal, existirà una junta de portaveus pròpia amb temps d’intervenció i recursos suficients per visibilitzar les propostes en clau valenciana, sense tancar les portes al fet que els companys de Compromís puguen optar per integrar-s’hi en un futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa