Diari La Veu del País Valencià
Els veïns d’Orriols dissenyaran l’entorn i jardí de l’ermita
RedactaVeu / València

Els regidors de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano i Jordi Peris, han anunciat l’inici del condicionament d’aquest espai, per al qual la Regidoria de Medi Ambient ha reservat una partida pressupostària de fins a 500.000 euros. Pel que fa al disseny, el procés s’iniciarà en unes setmanes i s’allargarà durant dos mesos, temps en què el veïnat i els tècnics municipals han d’acordar in situ els usos del jardí o plaça i la seua viabilitat. Seguidament s’abordarà l’execució del projecte que, segons els terminis previstos, estarà finalitzat l’últim trimestre de 2016.

“Es tracta”, han recalcat els regidors, “d’una experiència pilot de disseny d’espais públics”. I en aquest cas, tal com han matisat, “dóna resposta a una reivindicació històrica que ara serà atesa en el marc d’una nova manera de fer política, que involucra els veïns i veïnes en un projecte participatiu amb la finalitat que tinguen el parc que volen i que responga a les seues necessitats”.

Pilar Soriano ha destacat que l’objectiu municipal “és que aquesta gran infraestructura verda done cohesió i servei al barri”, i ha emfatitzat “que els qui participen en el seu disseny el sentiran com a propi”. Així mateix, ha explicat la importància que en aquest procés participen els tècnics municipals, que seran els que abordaran assumptes purament tècnics com ara la diferència de quota existent entre la parcel·la i els carrers adjacents.

Per la seua banda, Jordi Peris ha recordat que ja existeixen idees ciutadanes i que l’objectiu de l’equip de govern és recuperar-les i sotmetre-les a la reflexió i al consens “per a recuperar el patrimoni històric d’Orriols, la riquesa de la seua gent i convertir aquest espai en un punt de trobada veïnal”.

En la cita que s’ha celebrat a la parcel·la afectada, situada entre els carrers de l’Arquitecte Rodríguez, Historiador Chabret i Duc de Mandas, han participat alguns dels impulsors d’aquestes iniciatives. Entre els veïns i veïnes reunits es trobaven membres d’Orriols Conviu i de Carpe Via, representants de l’associació de veïns i de la de comerciants del barri, del Centre Cultural Islàmic, de València Acull, de l’Església evangelista, de La Casa Grande, de la falla Sant Vicent de Paül – Clara Campoamor i clavaris de l’ermita de Sant Jeroni, que data de 1848.

Comparteix

Icona de pantalla completa