Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Canals condemna els darrers actes feixistes a la població
Compromís per Canals

En nombroses ocasions, el col·lectiu de Compromís per Canals hem denunciat actuacions antidemocràtiques i hem condemnat qualsevol tipus de violència i intolerància. Una vegada més, hem de mostrar la nostra repulsa més enèrgica davant de les actuacions d’algunes persones que durant les festes patronals de Sant Antoni han atemptat contra els valors democràtics i polítics del nostre poble.

Sempre hem condemnat amb fermesa qualsevol atac a la democràcia i al normal funcionament de la vida social i política del nostre poble i de la nostra societat. Però ara, aquests atacs es repeteixen en forma de símbols i salutacions feixistes i de càntics i exclamacions irrespectuoses, la qual cosa evidencia més si cap que aquestes intolerància i actituds indecents no ens queden gens lluny.

Ens dolen i ens indignen totes les actituds que vulneren de qualsevol manera els valors de la democràcia. Però aquesta indignació s’accentua quan aquestes es produeixen a casa nostra. Hem de continuar per tant en la nostra tasca de lluitar des de les institucions i amb el suport de la ciutadania per aconseguir eliminar de la nostra societat qualsevol besllum, per mínim que siga, de violència i intolerància democràtica.

En eixe sentit, el grup de persones que conformem Compromís per Canals volem donar una passa més enllà i aprotifem per fer encoratjar la ciutadania a perdre la por a denunciar estos tipus de situacions. Però volem aprofitar de manera especial este comunicat per posar de manifest la necessitat de mesures més contundents i recursos per a lluitar contra l’estigma que suposen els símbols i mostres feixistes. Es tracta d’un problema de la societat que hem de combatre intensament des de les administracions i els grups socials i polítics. Entre totes i tots, aturem el feixisme!

Comparteix

Icona de pantalla completa