Diari La Veu del País Valencià
Compromís permetrà un govern de Pedro Sánchez a canvi de millorar el finançament
Europa press / Madrid

Els diputats de Compromís Joan Baldoví i Marta Sorlí han obert la porta a donar suport, o almenys permetre, un “Govern de canvi”, presidit pel socialista Pedro Sánchez, si el PSOE es compromet a reformar el Reglament del Congrés, millorar el finançament del País Valencià i derogar diverses lleis del Govern de Mariano Rajoy.

“Si realment el PSOE es compromet a aquestes coses, amb els vots de Compromís el PP no governarà els pròxims quatre anys”, ha dit Baldoví en declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press.

Baldoví ha deixat clar que Compromís no reclamarà el dret d’autodeterminació, ni un referèndum com sí volen els socis de Podemos a Catalunya: “Nosaltres ens cenyim als interessos valencians i en la nostra agenda no està aquest tema”, ha dit.

A més, ha precisat que la seua intenció és “posar tota la carn a la graella” perquè siga possible l’acord i que no es repetisquen les eleccions: “Als ciutadans no els podem dir que s’han equivocat, que no han votat bé”, ha justificat.

També la diputada Marta Sorlí ha dit en RNE que els quatre diputats donaríem suport a “un Govern de canvi” si s’arriba a acords i s’argumenta políticament. Els diputats de Compromís han decidit intentar constituir el seu propi grup parlamentari en el Congrés, a part dels 65 de Podem, En Comú Podem i En Marea, que formaran un grup “plurinacional”.

Sobre aquest punt, Sorlí ha reconegut que no preveu que la Mesa de la Cambra els permeta formar grup propi –“seria totalment fora del que és normal que ens digueren que sí”, ha admès–, però ha defensat que havien d’intentar-ho “de manera testimonial” perquè amb eixe compromís es van presentar a les eleccions.

Segons ha dit, no té cap sensació d’haver incomplit eixa promesa, perquè el que vam signar era “intentar-ho fins a l’últim moment”. També ha deixat clar que espera que la seua decisió no genere tensions amb Podemos, amb els quals ha dit que “treballa molt a gust” i espera tenir “molts moments de trobada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa